Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Принудително премахват кебапчийници и павилиони за дюнери в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 09:51 / 16.01.2015Коментари (0)1861
© Burgas24.bg
Процедурата по събарянето на незаконните обекти в курорта "Слънчев бряг" трябва да се стартира. По тази тема ще проведа разговор с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Акцията по събарянето на незаконните временни обекти трябва да започне от там, където е спряла преди време. Ще се направят проверки и преборояване на нерегламентираните павилиони и сергии. Това каза по време на работна среща с хотелиери в курорта "Слънчев бряг" министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя бе категорична, че процедурата ще започне с временните обекти на "Слънчев бряг" АД, въпроса обаче е всички останали да го последват.

При последното преброяване, според данни на МРРБ незаконните павилони в "Слънчев бряг" са близо 560, според хотелиерите обаче загрозяващите комплекса незаконни обекти са много повече. Като доказателство за това заместник-председателят на Управителния съвет на Съюза Веселин Налбантов връчи на Ангелкова диск със снимки на незаконни обекти в курорта, голяма част от тях разположени върху тревни и тротоарни площи. В същото време павилионите създават лош имидж на курорта, категорични са хотелиерите. В списъка за принудително премахване фигурират кебапчийници, павилиони за дюнери и закуски, малки магазинчета тип "каравани", търговски обекти, в които се продават незаконни маркови дрехи и обувки др., заяви Налбантов.

Министърът на туризма пристигна в курортния комплекс по покана на Съюза на собствениците-Слънчев бряг. Целта бе да се запознае на място с проблемите на бранша и заедно да се потърсят начини за тяхното разрешаване. Хотелиерите отново поставиха въпросите с лошата инфраструктура, липсата на отводнителна дъждовна канализация, шума от откритите нощни заведения, липсата на ред и сигурност в "Слънчев бряг". Според бранша това са основните причини, които карат туристите да избират други дестинации.

"Няма никакви инвестиции нито в зона "Изток" , нито в Слънчев бряг-Запад, лоши пътища, няма осветление. Къде са парите от туристическа такса, попита хотелиерът Венелин Ташев.

Ангелкова съобщи, че има промяна в Закона за местните данъци и такси, където е увеличена драстично глобата за кметовете, които не използват по предназначение средствата от туристически данък. При проверки вече са установени нарушения. Парите не се използвали за туристическа инфраструктура и реклама, а за други дейности. Затова сме засилили наказателната отговорност за да се контролират правилно разходването на тези средства, посочи министър Ангелкова.

Министър Ангелкова информира, че са стартирали отчуждителните процедури за пътя Бургас-Слънчев бряг. Министерството на туризма работи по възможността изграждането на четирилентов път от Бургас до курорта да се финансира от фонда "Туристическа инфраструктура и туристически атракции". Очаква се в началото на 2016 година този фонд да започне да работи, като неговата цел е реализацията на важни инфраструктурни проекти, за които няма алтернативно финансиране.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: