Продължават безплатните прегледи за уязвимите групи в Средец и Малко Търново

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:04 / 18.10.2017
1474
През октомври продължават безплатни медицински прегледи за най-уязвимите групи в Средец и Малко Търново. Част от тях са финансирани по "Интегрирания проект за социално включване на ромите и други уязвими групи в Бургас, Средец и Малко Търново", изпълняван в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

През март бяха извършени прегледи на 200 здравно неосигурени жители на Средец. През октомври по проекта започнаха процедури по цитонамазка и микробиологично изследване на 50 жени, отново от града. Те ще се провеждат в продължение на 5 месеца, като всеки месец ще бъдат преглеждани по 10 жени, а при необходимост, те ще бъдат и лекувани. Дейностите ще се извършват в бургаско лечебно заведение, като Община Средец осигурява транспорта до областния град.

Работата по профилактичните прегледи не спира дотук. От бургаския ДКЦ "Ел Масри" също се включват в помощ на отпадналите от здравната система в Средец и Малко Търново.

Ще се провеждат профилактични ехографски прегледи на възрастни и педиатрични профилактични прегледи на деца /новородени и в предучилищна възраст/. Освен преглед на децата, при които няма данни за проведени имунизации, имунизационната схема за възрастта е непълна, нямат избран личен лекар или нямат постоянна адресна регистрация в населените места от област Бургас ще се направят напълно безплатно и задължителните имунизации.

Медицинските прегледи ще се извършват от д-р Недялков - рентгенолог и д-р Дончева - педиатър. И двамата лекари са с богат опит и доказали се като професионалисти в своята област. За осъществяване на тези прегледи, от лечебното заведение ще ползват своите оборудвани мобилни кабинети.

Между 50 и 100 деца и около 50 - 60 възрастни ще бъдат прегледани безплатно от лекарите на ДКЦ "Ел Масри".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Несебър вече гъмжи от туристи
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес
Готов е мостът от Царево за къмпинг "Нестинарка"
Откриха скелет на гигант в Дебелт
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).