Проговори таксиджията, чиято кола беше потрошена от швед в Несебър

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:11 / 16.07.2019
2466
Както Burgas24.bg съобщи пиян турист Кристофер открадна такси, избяга с него и катастрофира в Несебър. Шведският гражданин задигнал автомобила и го подкарал из града. Тъй като обаче бил почерпен, чужденецът катастрофирал. При последвалата проверка дрегерът отчел 1.74 промила алкохол в кръвта му. Участващите в залавянето му твърдят, че е бил и под въздействието на опиати.

"Стоянката за таксита е на слънце. Затова си оставяме автомобилите с отворени прозорци. Ключовете бяха на таблото, но с колегите бяхме наблизо. Разбрах, че са ми откраднали колата, след като дойде един колега и ми каза, че таксито го няма на стоянката. Друг колега каза, че автомобилът е по средата на пътя между Несебър и Равда. Впоследствие разбрахме и за катастрофата", разказа пред Нова телевизия потърпевшият таксиметров шофьор  Георги Чушев.

Пияният швед катастрофира на улица в Равда и удари паркирани там автомобили. "Излязох от хотела и видях, че колата ми е ударена. На земята имаше мъж, който беше задържан от бдителен гражданин. Опитах се да разговарям с него. Обясних му, че ще изчакаме полицията. Той стана агресивен, но успях да го задържа, докато дойдат органите на реда", разказа собственикът на една от колите Димитър Димов.

Шведският гражданин е задържан за 72 часа и вече му е повдигнато обвинение. Предстои прокуратурата да поиска постоянен арест.

"Предвиденото от законодателя е лишаване от свобода за 1 до 10 години, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство", посочи Радостина Бошнакова от Районната прокуратура в Несебър.


Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
16.07.2019 На пияния швед, катастрофирал с крадено такси в Несебър, не му се размина! Остава зад решетките!
15.07.2019 Чужденецът, задигал такси в Несебър, бил швед, прибраха го в ареста!
13.07.2019 Пиян испанец открадна такси, спретна си рали из Слънчев бряг и Несебър и катастрофира
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).