Променят правилата за изкачване на Еверест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:19 / 19.08.2019
1153
Властите на Непал планират да затегнат правилата за покорителите на връх Еверест поради високата смъртност сред алпинистите през последния сезон, съобщава Хималаян Таймс.

Връх Еверест е разположен в Хималаите и е най-високият връх на Земята. Височината му е 8 848 метра надморска височина. Според официални данни, от началото на алпинисткия сезон тази година по време на опитите за покоряване на върха са загинали 21 души.

Комисия от служители, експерти и агенции за планински туризъм представи днес доклад на министъра на културата, туризма и гражданската авиация на Непал, който препоръчва правителството да затегне правилата за безопасност в планинския туризъм. Както бе отбелязано, една от основните препоръки е да се установи политика – един катерач – един връх – един сезон.

Според доклада на комисията завоевателите на Еверест и други планински върхове над 8 хиляди метра трябва да бъдат обучени да изкачват големи височини. Според новите правила се предполага, че разрешителни за изкачване на Еверест ще се издават само на тези, които са покорили връх в Непал не по-малък от 6 500 метра.

Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).