Психоза в Созопол заради серията палежи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:47 / 20.11.2012
853
Въпреки че мъжът, подпалил къща в Созопол, в която изгоряха трима души, беше задържан, хората в курорта смятат, че практиката може да продължи. Не могат да си обяснят какви са причините за случващото се, но смятат, че в града вече се е създала психоза.

Наемател на ресторант, който изгоря преди десетина дни в друга част на Созопол, твърди, че става въпрос за умишлен палеж, предизвикан от завист, "присъща за българите".

Междувременно хората в града, в който повечето къщи паметници на културата са дървени, са били предупредени от пожарната да предприемат обезопасителни мерки с началото на есенно-зимния отоплителен сезон.

Разследващите все още установяват дали появилата се в Созопол последователност на палежите е породена от желание за вендета или изблик на пиромания. В конкретния случай, при който пожар взе три жертви, полицията казва, че разполага с безспорни доказателства, че Павел Господинов е автор на палежа.

Според разследването огънят е тръгнал от по-голямата входна врата, но все още няма крайни резултати от експертизите. Очаква се те да бъдат готови до ден-два. Ще се установява и дали Господинов е автор и на други палежи.

Близките му го определят като човек с лабилна психика. Като по-млад опитал да извърши показно самоубийство, като си забил нож в стомаха. Тогава получил прякора си Харакирито. Той е с обвинения за шофиране в нетрезво състояние. Пенсионер е по болест и взима по 100 лева месечно.

Източник: btv


Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
10.03.2017 Окончателно: 12 г. затвор за пожара в Созопол, довел до смъртта на трима
души
22.08.2016 Вижда му се краят! 12 години затвор за созополския подпалвач Харакирито
18.11.2015 Потвърдиха присъдата на Харакирито
19.10.2015 Харакирито: Невинен съм, искам да бъде заловен действителният извършител на пожара
12.03.2015 Харакирито за палежа: Признах, тъй като бях под натиск
10.03.2015 Продължава процесът срещу Харакирито в Бургас
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).