Пуснаха движението по новия пътен възел на АМ "Тракия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
15:24 / 17.07.2014
4334
Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева откри официално пътен възел "Българово" при км 352 на АМ "Тракия" в област Бургас. Проектът се финансира от държавния бюджет с 2 млн. лв. 

Министърът подчерта, че пътният възел е ключов проект за Южното Черноморие, който ще реши редица проблеми на региона и същевременно ще улесни достъпа на хиляди туристи до плажовете на север и юг от Бургас. 

Преди две седмици бе завършен и ремонт за 4 млн. лв. на направлението Миролюбово-Каблешково-Тънково-Слънчев бряг - така нареченият далечен северен обход на Бургас. 

"Далечният северен обход на Бургас бе замислен и реализиран от нашето правителство за рекордно кратко време, като алтернатива за придвижването към курортите на север от града и в посока Варна. Целта ни бе това лято да избегнем тапите, които се образуваха на входа на Бургас след пускането на магистрала "Тракия". За мен е недопустимо от София до Бургас да се стига за малко повече от 3 часа, а на входа на града да се чака в тапа по 2-3 часа. Затова направихме проект, осигурихме финансиране и построихме пътния възел", отбеляза Терзиева.

Благодарение на това решение трафикът към северните за Бургас туристически центрове ще бъде отклоняван много преди града и ще спести време на пътуващите и ще повиши безопасността. 

Пред журналисти министърът на регионалното развитие съобщи, че обстановката след проливните дъждове в Бургаска област, които нанесоха щети в района на Приморско и Созопол, се нормализира. Още вчера вечерта всички републикански пътища в района са отворени за движение. 

"По предварителна оценка щетите по републиканската пътна мрежа са за около 3 млн. лв.", заяви Терзиева и добави, че в момента комисия извършва детайлен оглед, за да направи окончателна оценка за щетите. 

Тя увери, че ще бъдат предприети всички мерки за бързо отстраняване на щетите републиканските пътища в региона.
Десислава Терзиева съобщи още, че са осигурени 1,5 млн. лв. за ремонт на пътя между Сарафово и Бургас. Ремонтите дейности ще започнат още през септември, след края на активния летен туристически сезон, за да не се пречи на движението.

Виж коментарите (2)

Още по темата (490):
26.04.2024 Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока Бургас
06.04.2024 АПИ обясни защо не трябва да шофираме в аварийната лента
17.02.2024 Ограничават движението при 349-и км в платното за Бургас на АМ "Тракия"
19.09.2023 Министър Цеков: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
05.07.2023 90 км/ч не е подходяща скорост за магистрала, след изпреварване се прибирайте в дясна лента
28.06.2023 Драматична ситуация с шофьорка и детето й на АМ "Тракия", добре че там са били двама полицаи!
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).