Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пъстър концерт в Обзор за Еньовден
Автор: Екип Burgas24.bg 16:14 / 24.06.2016Коментари (0)1413
Колоритен концерт, наречен "В навечерието на Еньовден" и посветен на Деня на Обзор - 24 юни, препълни снощи амфитеатъра в морското градче и поднесе празнично настроение на присъстващите. Малко преди началото на пъстрата и изпълнена с неподправена емоция проява, поздравителни слова поднесоха кметът на община Несебър Николай Димитров, председателят на Общинския съвет Румен Кулев и кметът на Обзор Христо Янев.

"Нека този празник остане традиция завинаги, нека бъде символ на единството ни, нека сме заедно и обединени с една цел - поглед към бъдещето, озарено само с блага и почести! Бих искал да изкажа благодарността си за Вашето присъствие тази вечер, за уважението което ни оказвате, присъствайки на тържествата и бидейки част от тях!", бе част от обръщението на Христо Янев.

В поздравителното си слово кметът на Несебър Николай Димитров подчерта, че "не е нужно човек да пие билки, за да се омае от красотата на Обзор, от това съчетание на планина и море и тази бързо развиваща се туристическа дестинация в последните години". Той заяви, че хората на Обзор имат активна гражданска позиция и знаят коя е вярната посока за развитие. Той пожела на всички успешен туристически сезон, здраве, щастие и късмет.

Успешна реализация на поставените цели за качествено управление, развитие и благоденствие на Обзор пожела Румен Кулев. Той увери жителите на града, че в лицето на Общински съвет - Несебър имат верен партньор, на който могат да разчитат за подкрепа.

Веднага след поздравителните речи започна концертът, посветен на днешния 24 юни, в който деца от ОДЗ "Обзорче" и самодейците към НЧ "Изгрев 1927" потопиха присъстващите на амфитеатъра в един истински празник на емоцията Еньовден". На сцената се изявиха Фолклорната група "Българка", ГСГП "БЛЯН", Детският народен хор "Китчица", детските и младежки танцови състави от ансамбъл "Обзорче", ТФ "Хелиос", децата от Школата по класически балет към НЧ "Изгрев 1927" , бъдещите първолаци от ОДЗ "Обзорче", ФТ "Денс енджълс". Изпълнителките Антония Мутафова ( "Една българска роза") и Антоанета Ангелова ("Копнеж" на Маргарита Хранова) също бяха част от емоционалния и пъстър концерт. Културната проява завърши с грандиозна празнична заря и балони, литнали към звездите.

Обзор отбеляза своя празник, който е днес, на Еньовден, със събития в няколко дни. Вече се състояха турнир по шах, детски карнавал "Детска фиеста", концерт на група "Стъкло" и приятели и се откри художествена изложба.
Днес програма започна с празнична литургия в храм "Св. Йоан Предтеча" и четвъртото издание на колоездачно състезание "Колоездачна купа Обзор". От 18 часа пък празничните емоции продължават с Кулинарен базар "НА ЕНЬОВДЕНСКА ТРАПЕЗА В ОБЗОР" със специалното участие на известния тв водещ Ути Бъчваров в крайморския парк, до амфитеатралната сцена. Утре от 14 часа ще се състои XIX ретро рали "Нептун".









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: