Работници сигнализират за лоши условия на труд в завода за скариди край Айтос

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:06 / 30.09.2019
3770
За лоши условия на труд и работен ден извън нормите сигнализират служители от завода за скариди край Айтос. Преди седмица във фабриката се е провела и импровизирана стачка. След нея, една от работничките, Мими Недялкова, е уволнена, защото е дала гласност на проблемите в социалните мрежи. Пред БНР-Бургас тя поясни:

"Има определен тонаж за деня и докато той не свърши, не пускат никой да си тръгне. Работили сме по 12-13 часа. Излизах от вкъщи в 6 часа сутринта и се прибирах в 9, някой път се е стигало и до 10 часа да се прибера. Работи се на 13° -14° градуса. Понякога скаридата не е хубаво размразена, дават я ледена. Хората се разболяват, а при условие, че е хранителен продукт, те кашлят, идват болни на работа."

Социалните мрежи са пълни с идентични на нейния коментари - ниско заплащане, лоши условия на труд. В завода текучеството на работници е сериозно и непрекъснато търсят нови служители. Само през миналата седмица, бяха обявени около 60 свободни места. От Инспекцията по труда посочиха, че не е имало официални жалби към този момент до тях.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).