Разследват контрабанда на 16,4 кг хероин през ГКПП- Лесово

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:01 / 12.11.2015
520
Под ръководството на Окръжна прокуратура - Ямбол се провежда разследване за контрабанда на 16,4 кг хероин, на стойност около 1 500 000 лв. през ГКПП- Лесово.

На 10.11.2015 г. около 03,45 часа, през ГКПП -Лесово от Турция в България е влязъл лек автомобил "Опел Зафира", управляван от 44-годишния Явор Н. от гр. София. Автомобилът е бил отклонен от митническите органи за проверка. При извършената щателна митническа проверка е установено, че в бутилки за метан в багажника на автомобила, са били укрити 32 броя пакети, съдържащи прахообразно вещество. Наркополевият тест на място е показал, че пренесеното вещество е хероин. Общото тегло на открития хероин е 16,4 кг, на стойност около един милион и половина.

Окръжна прокуратура - Ямбол незабавно е разпоредила разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели. Активно съдействие за разкриване и преустановяване на престъпната деятелност е оказано от служителите на секторите "Борба с организираната престъпност" - гр. София.

Установено е, че Явор Н. има съучастник - Камен К. също от гр. София, който съзнателно го е подбудил да извърши престъплението.

За контрабанда на наркотични вещества, извършена от Явор Н. и Камен К. през границата на страната ни с Р. Турция в съучастие, двамата са привлечени като обвиняеми и са задържани от Окръжна прокуратура - Ямбол до 72 часа.

Предстои внасяне на искане за вземане по отношение на обвиняемите по делото постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).