Рейзи: Приоритет за следващата година е да изчистим старите задължения

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:01 / 15.12.2015
646
Приоритет за следващата година е да изчистим старите задължения. Това каза кметът на община Созопол Панайот Рейзи. Според него бюджетът за следващата година е добре балансиран.

"Все пак не трябва да забравяме, че за мен това е девети бюджет", уточни той.

Сред първите неща, които кметът ще направи през следващата година е да прегледа европейските програми, по които общината може да кандидатства, както и да приеме новия бюджет за 2016 г.

"Ще подготвим новия бюджет и ще разгледаме проектите, към които ще се насочим. Заложил съм за 2016 г. да се изчистят тези стари задължения и 2017 г. и 2018 г. да са по-точни и ясни", каза Рейзи.

Според кмета на Созопол има достатъчно средства в бюджета за култура. "Един бюджет е една добра идея. Какво ще се събира като данъци, как ще се пълни бюджетът и какво ще заделяме е следващият важен момент, който ще очакваме. Очакваме едно добро лято, един добър сезон, за да могат да се случват нещата", обясни Рейзи.

Той допълни, че в бюджетът за 2016 г. около 250 000 лв. са предвидени за археология. "Археологията ни е водеща през следващите четири години, които ни предстоят", каза кметът.

По неговите думи равносметката за 2015 г. е много добра. "Завършихме най-големия проект - водният цикъл в Созопол. Завършихме стадиона. Завършихме двете улици. Едната е ул. "Крайбрежна", а другата е, която прави връзка между главния път и Новия град. Една добра година. Сега, в края на годината е малко по-трудно, финансите недостигат, но в крайна сметка се надяваме 2016 г. да е по-добра. Приключваме също пристанището в Черноморец. За мен 2015 г. е добра, оттам нататък ще видим", каза Рейзи.

Източник: Радио "Фокус"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).