Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Руските туристи имат голям потенциал, смятат в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:59 / 27.03.2010Коментари (1)1175
© Burgas24.bg
Според председателя на сдружението с нестопанска цел „Съюз на собствениците" в Слънчев бряг Елена Иванова руските граждани са много голям потенциал за българския туристически пазар и трябва да се търсят варианти за облекчен визов режим за тях. Сдружението настоява за оставане на привилегията за безплатни визи на деца от 12 години, която е действала до миналата година включително, и за облекчаване на режима по издаването на руските визи за граждани на Русия над 12 години. Според Иванова е наложително новосформираната работна група, която търси вариант за облекчен режим за издаване на визи на рускоговорящите туристи, да намери решение на проблема . Един от вариантите по думите й е издаването на визи да става на самата граница. Иванова признава, че процедурата по издаване на визи в момента е доста тромава. „След въвеждането на аутсорсинг центровете, молбите за подаването на визи се депозират там, обработват се в порядъка на три дни или три денонощия и чак след това гражданите получават своите визи", обясни тя. По нейните думи пред тези центрове се доста дълги опашки, които са много унизителни за хора, които в крайна сметка искат да дойдат тук за да си оставят парите. Според Иванова по този начин руските граждани чакат от сутринта и се налага да се записват в списъци с цел да получат визи. Тя припомни, че аутсорсинг центровете се ръководят от индийска фирма. По нейните думи руските граждани са много сериозен потенциал за нашите курорти, тъй като България има славата на подходяща и добра дестинация за руски граждани, още преди много години. „Те бяха за известно време с много намалено представяне в страната. От две-три години насам интересът им отново се възобнови", припомни Иванова. „Би било изключително недалновидно да ги спъваме и да създаваме пречки, при положение, че те самите искат да дойдат в България", категорична е тя. Според нея потвърждение на нейното твърдение, чу руските туристи представляват голям потенциал за туристическия пазар в страната е и фактът, че в последно време е възобновен интересът към покупките на имот по Черноморието. „След период на застой, заради кризата от месец или два насам интересът на руските граждани към покупка на недвижими имоти отново се възобнови", категорична е Иванова."Това показва, че руските граждани имат сериозен интерес към България", допълни тя.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на pater 70
премахни филтъра

0
 
 
МОИТЕ УВАЖЕНИЯ КЪМ СЪЮЗА И КЪМ ГОСПОЖАТА АМА ТЕЗИ ХОРА БЯГАТ НА ПОЧИВКА КЪМ ПАЛМИТЕ КЪМ ТРОПИЦИТЕ А НЕ КЪМ БЕТОННИ ДЖУНГЛИ КЪМ ЕГИПЕТ ТАИЛАНД ГОА И Т .Н . ИНДИЯ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ТУРЦИЯ СЪЩО Е МНОГО ПОПУЛЯРНА ПРИ ТЯХ
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Войната в Украйна
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: