Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
С модерна техника полицията в Созопол лови дрогирани шофьори
Автор: Екип Burgas24.bg 12:43 / 29.06.2018Коментари (1)3410
©
Навръх един от най-големите летни празници Петров ден - електронната система Dräger DrugTest 5000, улавяща наличието на шест наркотични вещества в човешкия организъм, бе дарена от кмета на Община Созопол Панайот Рейзи на ОДМВР – Бургас за нуждите на Районното управление в крайморския град.

Дарението бе прието лично от директора на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов. На церемонията присъстваха зам. -кметът на Община Созопол Катя Стоянова, председателят на Общински съвет – Созопол Красимира Германова и местните общински съветници.

Електронният анализатор бе закупен от Община Созопол, за да подкрепи полицейските служители от крайморския регион при проверка на водачите на превозни средства за употреба на наркотици, като по този начин се стигне до ограничаване на рисковите пътни ситуации и предотвратяване на евентуални тежки пътни произшествия.

Модерният дрегер улавя наличието на шест забранени вещества в организма на човек, употребени преди той да бъде тестван. Анализаторът се състои от два основни компонента  Dräger DrugTest 5000 Test Kits и Dräger DrugTest 5000 Analyzer. Системата е средство за бърз и точен анализ на слюнчени проби напр. за наличие на амфетамини, т. нар. дизайнерски амфетамини, опиати, кокаин и техните метаболити, бензодиазепини, канабиноиди или метадон. С тегло по-малко от 4,5 кг този оптико-електронен апарат извършва надежден и точен анализ на съдържащата се в Test Kit проба в рамките само на няколко минути. Разполага с осветен, удобен и управляван от менюто дисплей, който се разчита лесно дори и под малък ъгъл. Показанията на цветния дисплей могат по всяко време да бъдат избрани на един от петте предварително инсталирани езика. Анализаторът се обслужва лесно само с три бутона и може да бъде свързан с различни устройства за обработка и запис на данни като компютър, принтер или баркод-четец. Преди всяко измерване апаратът извършва автотест за проверка на състоянието на температурните датчици, оптичната система както и общата функционалност на апарата.

По предложение на кмета на Община Созопол – Панайот Рейзи, подкрепено от общинските съветници, местното полицейско управление вече разполага със специалното техническото средство, с което служителите на реда буквално след броени дни ще започнат да си служат. Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов благодари за възможността да е част от дарителската церемония, като изтъкна, че подобен жест – закупуването и предоставянето на съвременния електронен анализатор е пример за партньорски взаимоотношения между държавна институция и общински власти в лицето на Общинския съвет и общинската администрация в Созопол. Той допълни, че една такава помощ, каквато оказва крайморската община със закупуването на уреда, е неоценима, тъй като основната задача на полицаите е да работят за обществения интерес, и чрез използването на специализирания дрегер ще се случи точно това.

Дрегерът бе предаден на началника на Районно управление - Созопол главен инспектор Милен Гайдарджиев, който от своя страна благодари и се ангажира с гарантиране спокойствието и сигурността на гражданите и почиващите в Сазополски регион.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.07.2018 г.
0
 
 
Парво Запоцнете от Полицаите Да видим как работи так Масхина
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: