Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
СУ “Любен Каравелов“ – Несебър вече е със статут на иновативно
Автор: Екип Burgas24.bg 17:35 / 05.09.2019Коментари (0)1769
©
От началото на учебната 2019/2020 година несебърското училище е едно от 395-те иновативни училища в страната. Това стана възможно след решение на педагогическия съвет и становище на обществения съвет в училището и одобрението им от МОН.

Чрез въвеждане на IT обучение "Дигитална математика“ се цели провокиране на вродените у всяко дете любознателност и желание за вписване в обществото, повишаване на интереса на учениците и родителите към учебния процес, подобряване на дигиталните компетентности и умения за критично мислене, което е от жизнено важно значение за всеки съвременен младеж.

Планирани са пет иновативни паралелки в първи клас, в които ще се обучават 105 деца в продължение на 4 години.

 Учениците ще изучават нов предмет "Дигитална математика“, като всяка година ще се надграждат знанията от предходната. Обучението ще се извършва чрез иновативно съдържание, включващо образователни интерактивни игри по математическо моделиране, които умело въвеждат децата в материята. Чрез прилагането на тези методи  в часовете по дигитална математика се формират умения за внимание, концентрация, самостоятелно мислене, любознателност, развива се фантазията, повишава се самочувствието на учениците.

Основно предимство на иновацията е, че учениците са в  центъра на процеса на обучение като активни участници и откриватели, а учителите са съветници и помощници. В същото време се повишава качеството на образователния процес и мотивацията за учене, учениците задълбочават знанията си по конкретна тема, планират работата съобразно набелязаната цел, работят индивидуално, по двойки или в екип, съзнават своите силни и слаби страни, носят отговорност за изпълнението на поставената задача, решават проблеми и преодоляват конфликти.

Конкретните цели, свързани с учениците от иновативните паралелки са: повишаване на учебните постижения по математика; формиране на критично мислене и увереност в себе си като фактори за успешно учене през целия живот; повишаване на мотивацията и удовлетворение от ученето; прилагане на изследователски подходи в обучението; провокиране на креативност; превръщане на учебния процес в творчески; интензивно използване на електронни ресурси.

В СУ “Любен Каравелов“ – Несебър е създадена съвременна позитивна учебна среда. Класните стаи са обновени и модерно оборудвани. Учебният процес е обезпечен с висококвалифицирани учители, които се стремят да привлекат и родителите като активни партньори в училищния живот.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: