Седем души от бандата на Митьо Очите вече на свобода

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:41 / 21.04.2010
6633
Седем души от наркобригадата на Митьо Очите излежаха присъдите си и вече са на свобода. Скоро и несебърският бос ще изтърпи наказанието си, заявиха вчера ченгетата. Утре в бургаския съд започва ново дело срещу него за пране на пари.

Само трима от 12-членната наркобанда, която беше арестувана на 2 април 2007 г., са днес под ключ. Това са самият Митьо Очите, дясната му ръка Янко Гюров-Поморийския и "лейтенантът" му Георги Джендов.

Под открито небе са вече и "най-непокорните" от бандата, които първоначално отказаха споразумения с прокуратурата - Новак Купенов, Петко Бобчев и Недко Костадинов.

Никой не казва колко точно трябва още да лежи Митьо Очите. Магистратите вдигат рамене. Шефовете на затвора - също. Полицаи споменават, че Митьо ще лежи още година, но настояват за анонимност. Те уточняват само, че Поморийския ще излезе след месец.

В бургаския затвор сочат Гюров и Джендов за примерни пандизчии. Първият се трудел в склад за авточасти, вторият работел като готвач.

Аверите им от бандата обаче не си губели времето на свобода. Те върлували в Шуменско. Там бяха задържани с наркотици преди два дни двама от тях - съименникът на Митьо - Димитър Стоянов Желязков, известен като Муката или Малките Очи, а също така и Иван Радев-Мерджана.

Според мълвата Митьо Очите дърпал от затвора конците на Муката и Мерджана. "Това не е вярно", казаха бургаски полицаи. Според тях бригадата на Митьо е разбита завинаги, а двамата задържани в Шуменско са действали "самосиндикално".

Освен Муката и Мерджана за втори път бил арестуван и Гроздан Балабанов - също популярен член на бандата. За него полицаите отбелязаха, че действал под ръководството на Неделчо Неделчев - бивш шофьор на Очите, който се пробва да го наследи в наркобизнеса.

Не е ясно засега какво прави на свобода Диньо Динев - личният касиер на Очите, който пръв беше пуснат, след като излежа наказанието си.

Действащият шеф на ОДП-Бургас Милен Димитров е сред свидетелите по новото дело на Очите за пране на пари, което е насрочено за утре в бургаския съд. По него заедно с наркобоса са обвиняеми майка му Станка Желязкова, приятелката му Антигона и вуйчо му. Процесът беше отлаган три пъти - последния път заради сърдечно заболяване на Станка Желязкова.

Три пъти досега Митьо Очите беше воден под конвой от затвора в Белене на съдебни заседания в Бургас.

При това той се оплакваше, че го мъчи дископатия и за известно време беше настанен в затворническата болница в София. Жалваше се също така, че не му дават свиждане с близките му.

Затворническите власти обаче го държат на строг режим, тъй като няколко пъти по-рано беше засичан да се весели показно по време на отпуски. В един от случаите той даже се засече в нощна дискотека с тогавашния шеф на областната дирекция на полицията в Бургас. Този факт скандализира прокуратурата и жителите на града.

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)

Още по темата (78):
30.03.2024 Делото срещу Митьо Очите потъна вдън земя
26.05.2023 Решено: Митьо Очите излиза на свобода!
11.04.2023 Пуснаха Митьо Очите срещу гаранция от 20 000 лева
11.04.2023 Пети фалстарт за Митьо Очите 
28.10.2022 Оставиха Митьо Очите под "домашен арест"
12.09.2022 Митьо Очите поиска да го пуснат за лечние
Още новини от Регионални новини:
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).