Седмица на арт приключенията в несебърска детска градина

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:48 / 28.08.2014
710
Още преди да са отшумели емоциите от плажната фиеста, децата от ЦДГ "Моряче" - град Несебър се впуснаха в нова, вълнуваща инициатива. Новото предизвикателство - Седмица на арт приключенията, стартира на 25-и август и ще продължи до 29-и август. Всеки ден, от понеделник до петък, в творческото ателие, обособено в арт зоната на детската градина, децата от всички групи се занимават с разнообразни творчески дейности - торцване, моделиране с пластилин, рисуване. На фона на приятна музика, под ръководството на своите учителки и художника от Дружеството на несебърските художници Видка Липчева, ентусиазираните малчугани разгръщат творческия си потенциал и трупат художествени умения.

Седмицата на арт приключенията в детската градина е начало на вътрешен проект "Ателиета", разработен от екипа на ЦДГ "Моряче", който ще се реализира с разнообразни дейности през предстоящата учебна година. Целта на проекта е да се използват възможностите на ателието като дидактическа форма на педагогическо взаимодействие за надграждане на образователното ниво, достигнато в педагогическите ситуации. Арт ателието, в което децата творят през тази седмица, допринася за развитие на фината моторика, насърчава активността и инициативността на деца и учители, съчетава игровия и интерактивния подход - "учене чрез действие", стимулира сътрудничеството и работата в екип. За своето участие в арт ателието всяко дете ще получи подарък и специална грамота, а обособената по време на Седмицата на арт приключенията арт зона става постоянна част от образователната среда в ЦДГ "Моряче". Оригиналната творческа проява на екипа на най-новата детска градина в община Несебър зарадва, въодушеви и сплоти възпитаниците на детското заведение. Начинанието удовлетвори и родителите, които имат възможност да се докоснат и да споделят емоциите на своите деца чрез изложбата на детските творби, която съпътства Седмицата на арт приключенията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).