Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Автор: Екип Burgas24.bg 16:04 / 30.04.2024Коментари (0)2603
©
Комплекс от 28 вилни сгради предстои да бъде изграден в Приморско, местност Шопака. Къщите ще са на един или два етажа с височина до 7 метра и капацитет до четирима души. Това става ясно от инвестиционно предложение, качено в сайта на РИОСВ – Бургас, за ОВОС.

Възложител на проекта е Мартин Светославов Маринов, който е собственик на земята, която е била земеделска, но е със сменен статут.

Местност Шопака е разположена между държавен път Бургас – Резово, държавен път Приморско – Ясна Поляна – Бургас и стопанска зона на гр. Приморско.

С времето тази местност се налага като място за търговска и складова дейност, основно за продажба на строителни материали. В района са изградени три големи хипермаркета, както и бензиностанция.

Компанията, която се занимава с инвестиционното проектиране, е "Геопроект – Приморско "ЕООД. Фирмата е регистрирана през 2005 г. в гр. Приморско, а едноличен собственик на капитала и управител на компанията е Дамян Димитров Петков, според данни от Търговския регистър, пише Economic.bg.

Собственикът на земята, върху която има план да бъдат изградени вилите, е Мартин Светославов Маринов. Той е собственик на "Кайт-Сърф зона“ ЕООД. Фирмата е основана през 2007 г. и се занимава с обучение за придобиване на правоспособност за управление на превозни средства, както и отдаване под наем на средства за воден транспорт.

Отрицателно въздействие върху природата?

В становището на Регионалната инспекция по околна среда и водите – Бургас от 8 април се казва, че проектът има вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, видовете и техните местообитания, предмет на опазване в защитена зона "Ропотамо“.

В резултат на всичко това от регионалната инспекция искат да се изготви подробен доклад за оценка на степента на въздействие върху защитената зона. Да се представят смекчаващи мерки за "предотвратяване, намаляване и възможно най-пълно отстраняване на неблагоприятните въздействия от осъществяване на инвестиционното предложение върху видовете, извън тези, предмет на опазване на защитената зона“ – пишат още от регионалната инспекция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Двойно убийство в Пловдив!
Академичната общност излиза на протест
Евроизбори 2024
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: