Сигнал за бомба евакуира учениците в Приморско

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:26 / 07.06.2017
1081
Сигнал на телефон 112 за поставено взривно устройство евакуира учениците от СУ "Н. Вапцаров" в Приморско. Това бе част учение, целящо да проиграе как да реагират децата при сигнал за бомба.

Учението започна с дълго и продължително биене на звънеца, като знак за извънредна ситуация. Без паника учениците напуснаха класните стаи и се строиха в двора, където полицаите направиха показна демонстрация.

Полицейските служители показаха какви бързи и адекватни действия следва да се вземат след получен сигнал за паркиран автомобил в двора на училището със заложено самоделно взривно устройство. Най-напред те се убедиха, че в класните стаи не е останало нито едно дете и че всички са на безопасно разстояние. След това на помощ се притекоха и служители на Гранична полиция със специално обучено куче. Немската овчарка на име Джери щателно претърси автомобила-заплаха и след като надуши опасното устройство, реагира пасивно, като седна пред него. Реакцията на кучето по този начин показва, че взривното устройство е поставено на по-високо място, обясниха полицаите.

След тази демонстрация местните полицаи накараха част от децата да оставят ученическите си раници на земята, а между тях поставиха раница с "взривно вещество". Кучето Джери отново показа уменията си, като за няколко секунди откри "опасната" раница и легна пред нея. "Бомбите" бяха обезвредени, а учениците научиха един безценен урок - как да се държат, ако попаднат в опасна ситуация като сегашната.

Учениците и учителите на СУ "Н. Вапцаров" благодариха с аплодисменти на служителите на реда за показната акция и си пожелаха в реалността да не се налагат подобни действия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).