Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дели в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 14:08 / 16.10.2020Коментари (4)1940
©
Скандал с ирландската евродепутатка Клеър Дели в Поморие. На 8 октомври в Европарламента тя посочи града като пример за недостатъци във върховенството на закона в България. Днес тя е у нас, за да защити нейни сънародници от Дъблин, които отказват да плащат такси за имотите си.

Комплексът "Сънсет ризорт" е известен като ирландското селище и е най-големият луксозен комплекс от затворен тип. От 750 собственици на апартаменти около 350 са ирландци. Част от тях отказват да плащат, затова в имотите им са изключени електричеството и водата. По думите им таксата растяла всяка година.

"Аз нямам никакъв частен интерес за нищо в България и в момента разговарям с кмета понеже изпитвам уважение към институцията. Но целта на моето посещение е да разреша тези проблеми, които съществуват от много години. И аз трябва да се срещна с всички други въпроси между мен и кмета трябва да бъдат обсъдени в друга форма", заяви евродепутатът Клеър Дели, цитирана от NOVA.

"Защо намесва града, защо намесва държавата в един спор, който е гражданско-правен. Тоест тя използва политически средства, за да реши един гражданско-правен спор, което е недопустимо. Ето това е погазване на всичко и това е евродепутат", заяви кметът на Поморие Иван Алексиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е все едно, да караш МПС без платен данък и общинските полицаи като те спрат, да ти източат бензина (дизела) ;)
0
 
 
Само в България могат да те щавят всяка година и да не можеш да се защитиш. Бивши и настоящи политици застроиха зимните и морските ни куророти. Продадоха си апартаментите на баламите и накрая приеха закони угодни само за тях. Нищо ново под слънцето, нали? Еднолично определят такси от 15-20 евро/м2 годишно и който не плати му спират водата и тока. Къде в Европа го има това? Нормалната практика е когато дадена такса не се заплати да се обърнеш към съда и той да реши дали има основание за подобно плащане. Но бг-политиците знаят, че са неизправната страна и затова си приемат подобни закони (рекетьорите да имат право да спират тока и водата)?!?!!? А, най-лошото е, че се намират телета които защитават рекета. Уелкъм ту Бългериан от началото на 90-те години от миналия век...
+1
 
 
Абе ще спазва законите,какво като е комунистка.Сега идва за апартамента си,ама и в протестите ще се включи и командировъчни ще вземе.То такива са комунистите навсякъде и ни клепат ли в Европа.Вместо да я изгоним с ритници,метани ще и правим.Колко ли и тя е гушнала.Осъзнай се народе какво иска да ни управлява
Aнонимен
на 16.10.2020 г.
-1
 
 
Не се разбира това от статията, но тези "апартаменти" в комплекса, които са собственост на тези 750 човека, нямат индивидуални водомери и електромери и по договор плащат на базата на процент от общата консумация, формиран като отношението на застоената площ на помещенията на всеки собственик по нотариален акт към разгърнатата застроена площ на целия комплекс. Не се разрешава отделен собственик да сложи самостоятелен водомер и електромер. Защо това е така? Вероятно, защото тези 750 "апартамента" не са самостоятелни обекти и част от тях още по проект не отговарят на изискванията за самостоятелен обект с определено предназначение и са като стаи в хотел, т.е. бомбата е заложена още в инвестиционния проект.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: