Скандално скриха съдебното заседание за мярката на Пеперудата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (4)
10:07 / 05.08.2016
2731
Магистратите в Карнобат са наложили тихомълком "домашен арест" на хулигана Ангел Радичев - Ачо Пеперудата, "героят" от магистралата, който заплашва шофьор. В противоречие с предварителната информация, че днес Районна прокуратура в Карнобат ще внесе искане пред съда за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съдът е заседавал снощи около 18 ч. За това не бе уведомена нито една медия, въпреки подчертания интерес и многобройните разговори с прокуратурата вчера.

Искането на наблюдаващият прокурор Щилияна Петкова е внесено в съда в края на работното време и районните магистрати са насрочили заседанието веднага, което е необичайна практика. Говорителят на Апелативна прокуратура Йовита Григорова заяви, че е научила постфактум за заседанието. Клипчето, на което арогантен батка с яки бицепси и татуировки заплашва шофьор на автобус, че ще го убие.

На 3 август след дълго колебание държавното обвинение обвини Радичев и постанови задържане за срок от 72 ч. Ден преди това Радичев, шофиращ мощен мерцедес, влезе в конфликт с водач на автобус, движещ се по линията София-Китен. Ангел бе прибран в ареста часове след като "24 часа" разпространи клипа. Полицейският му арест в рамките на денонощие изтече около 17.30 ч. на 3 август. Официалното становище на обвинението до края на работното време в сряда бе, че разследването за хулиганство на този етап се води срещу "неизвестен извършител", а обвинение ще бъде повдигнато след събирането на доказателства. Правната логика обаче се оказа в пълно противоречие с човешката, тъй като на разпространения клип ясно се вижда и чува как се държи водачът на мерцедеса. Малко преди края на регламентирания срок обаче мъжът бе изведен с белезници от сградата на Пето РУ в Бургас, където се намира полицейския арест, набързо вкаран в патрулка и отведен в Областната дирекция на МВР. Едва около 19 ч. стана ясно, че наблюдаващата прокурорка от Карнобат е преосмислила решението си, ще повдигне обвинение на Радичев и ще удължи арестта му до 72 часа. Първоначално Радичев е бил разпитан само като свидетел, а малко след 21 ч., в присъствието на адвоката Събин Дучев той е дал обяснение и като обвиняем. Шофьорът е разказал подробно своята версия за случилото се на пътя.

На клиента ми е повдигнато обвинение за едро хулиганство, очаквам да бъда информиран дали прокуратурата ще внесе в съда искане за постоянна мярка "задържане под стража", заяви пред "24 часа" адвокат Дучев. За едро хулиганство законът предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 г. Все още никой не може да каже дали прокуратурата ще протестира домашния арест. При евентуален протест Радичев трябва да бъде докаран в съда в Бургас.

Виж коментарите (4)

Още по темата (12):
05.12.2017 Магистралният бабаит Ангел Радичев се прояви и в Бургас! Потроши кола на оживен булевард в града!
05.04.2017 2 години пробация за магистралния бабаит Ачо Пеперудата
08.09.2016 Магистралният бандит остава под домашен арест, шофьорът на автобуса и той с вина
01.09.2016 Бабаитът Радичев: Искам да се извиня на пътниците и на шофьора на автобуса
09.08.2016 Връщат отново в ареста бабаита Радичев, журналистите били виновни
08.08.2016 Карнобатският джигит от АМ "Тракия" се извини за "супер селяндурската си постъпка"
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).