След взрива в склад за боеприпаси в Карнобат: Работи се по различни версии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:59 / 26.06.2023
677
Силни взривове разтърсиха района на град Карнобат вчера вечерта. Огнен пламък и дим се издигнаха от склада за боеприпаси на бизнесмена Емил Гебрев, който е бил обект на опит за отравяне през 2015 година. Това е втори подобен инцидент за последната година.

В интервю за БНР вътрешният министър Калин Стоянов потвърди, че е възникнал пожар в склада, който е предизвикал множество взривове. Той цитира свидетели, които са видели огромна светлина преди взривовете.

“Впоследствие се установи, че е възникнал пожар и оттам са произлезли множество взривове в един от складовете, в който се съхранява готова продукция на господин Гебрев. Тук е хубаво да се спомене това, че миналата година горе-долу по същото време имаше идентични взривове и идентични случаи", каза министър Стоянов.

Той добави, че днес ще стане ясно дали разследването по случая ще бъде поето от Националната следствена служба и че работи се по няколко версии.

“Днес ще бъде взето решение дали производството ще бъде поето лично от Националната следствена служба. Ще се сформира екип от всички служби, които са ангажирани със случая. Работи се по няколко версии, доколкото ми е известно и към момента, но след като влезнат службите на територията, където са били взривовете, може да имаме повече информация", заяви той.

Няма данни за пострадали или загинали при инцидента. Причините за пожара и взривовете все още не са известни.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!
Водещата от ВВС Бетани Хюз се гмурка край Созопол
Украинка отнесе с колата си неин сънародник на тротинетка в Свети...
Обещаха да разширят ГКПП "Малко Търново"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).