Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Слънчев бряг" АД пуска сигнал до прокуратурата за заграбване на държавни терени
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 19.04.2015Коментари (0)1273
©
Ръководството на "Слънчев бряг" АД пуска спешен сигнал до прокуратурата за опити да бъде заграбена незаконно държавна земя на разположена около централния вход на южния плаж до Несебър. Терените с обща площ около 14 дка са собственост на акционерното дружество, притежаващо инфраструктурата на най-големия морски курорт в България. Собствеността е уредена с Акт за държавна собственост 2600/1995 г. със съответни граници на терените. Земята е включена от този момент до днес в капитала на държавната фирма. Една част от терените са реално пясъчни дюни и върху тях са разположени плажни съоражения.

Алармирането на съответните органи е предизвикано от неочаквано входиране на точка в дневния ред на предстояща сесия на Общински съвет в Несебър, която ще се проведе утре /20.04.2015 г./ Без знанието и съгласието на Слънчев бряг зам.кметът по строителство на община Несебър Виктор Борисов е направил предложение за изменение и изработване на ПУП-ПРЗ, който включва въпросните терени. В предложението, което трябва да бъде гласувано от съветниците се предлагат проекти за 3 УПИ, които са земи в капитала на "Слънчев бряг" АД, но от там не са имали никакви намерения за ново строителство. Върху единия терен е разположена Водна пързалка "Ролба" на самия пясък на южния плаж. Самото съоръжение е приватизирано от Агенцията по приватизация преди няколко години от еднолична фирма, но приватизационният договор включва единствено 49 м2 на които е разположена пързалката, но не и теренът, който е 1249 м2 и е в собствеността на държавното дружество.

Предложението за промяна на ПУП-а около централния вход на южния плаж е с цел бъдещо строителство, което неизбежно ще засегне и пясъчни дюни. Слънчев бряг остро е възразило писмено с официално писмо до Община Несебър срещу подобно изменение на ПУП. Заявява се, че подобни действия, отнасящи се до терени чужда собственост представляват по същността си криминална дейност. Дружеството не знае и не е е било информирано по чие искане и на какво основание се иска застрояването на терените около входа на плажа. Поради липсата на отговор от страна на общината за причините и намеренията на утрешната сесия, от "Слънчев бряг" ще поискат административна намеса на прокуратурата за да се спре с евентуални самоуправни действия на въпросните терени.

Ръководството на дружеството подготвя и сигнали до ресорни държавни институции, за да бъде пресечено евентуално престъпно обсебване и застрояване на поредните терени и дюни по плажовете.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: