Слънчев бряг готов да поеме още 70 000 руснаци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:42 / 02.12.2015
779
Най-големият български курорт Слънчев бряг може да поеме още 70 хил. руснаци при евентуалното им пренасочване към България заради обтегнатите отношения между Москва и Анкара след сваления самолет.

"Долу-горе толкова е свободната база в зона Запад през лятото, когато се пълни около 25%", коментира шефката на Съюза на собствениците в комплекса Елена Иванова.

Източната част на курорта обаче не можела да поеме такава голяма вълна от руснаци, тъй като в пика на сезона базата там е на 100% заета. Затова пък зона Запад, която е по-отдалечена от морето, имала необходимия капацитет за голям приток на летовници.

Според Иванова това би компенсирало спада на руските туристи това лято, който бе 30% и осезателно се усети по цялото Черноморие.

"Всичко зависи от туроператорите какви пакети ще предлагат на руснаците. Ако има интерес от тяхна страна, имаме достатъчно хотели къде да ги настаним", заяви Иванова.

Според представители на бранша българската Ривиера от Равда до Свети Влас плюс Обзор можела да поеме общо около 100-120 хил. руснаци, ако догодина вместо Турция изберат България за лятна почивка.

Източник: "24 часа"


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).