Слънчев бряг начело на световна класация за изгодна почивка!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
10:45 / 17.04.2018
5386
Слънчев бряг се озова на първо място в световна класация за туристически дестинации, които съчетават ниски цени с добро качество. Става дума за редовното проучване "Барометър за ваканционни разходи", изготвяно от "Post Office Travel Money". Преки конкуренти на Слънчев бряг по евтиния са средиземноморските курорти Алгарве и Коста дел Сол.

Новият "барометър" за 2018 г. сравнява 42 курорта и градове от всички континенти по цени на обичайните за всяка ваканция стоки - от храна и напитки до плажно масло и препарати против насекоми, пише "Сега". В ранглистата влизат известни места като Корфу, Мармарис, Соренто, Канкун, Бали, Коста дел Сол, Рио де Жанейро и т.н.

Проучването показва,че за един и същ "пакет" туристите ще платят само 38 паунда в нашия морски курорт, а във френската Ница ще се "изръсят" с рекордните 106 паунда. Пакетната цена включва бутилка вода, чаша кафе, местна бира, кока-кола, чаша вино, тубичка слънцезащитен крем, препарат против насекоми, обяд за двама в ресторант без питиетата и вечеря с три блюда плюс вино.

В Слънчев бряг, известен с алкохолния си туризъм, очаквано цените на алкохола са най-ниски. Бутилка бира например излиза средно 0.73 паунда, докато в Ница е над 4 паунда. Чаша кафе също е 0.73 паунда на "Съни", но тук португалският Алгарве е №1 с цена 0.64. Виното ни е рекордно евтино, както и минералната вода и ресторантските ястия.

За бутилка качествено вино в заведение в Слънчев бряг е посочена цена 29 британски лири, докато в Соренто и Ница туристите биха платили 2-2.5 пъти повече. Тубичка слънцезащитен крем у нас е само 2.50, а в Пафос, Корфу и Соренто струва 7-9 паунда.

Нашият курорт и предни години се е класирал в първата тройка в същото изследване.

Виж коментарите (3)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).