Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слънчев бряг открива сезона с възстановения си централен мостик
Автор: Екип Burgas24.bg 16:50 / 10.06.2011Коментари (0)833
© Burgas24.bg
Снимка Архив
Най-големият летен курорт в България и един от най-големите в Европа, Слънчев бряг открива на 11 юни официално туристическия сезон 2011. Акцент е възкресения Централен мостик. До преди една година, той бе зле подържан и опасен за ползване. Поради неговата голяма важност за местните рибари и лодкари, той беше подложен на текущ ремонт и рехабилитация със средства на държавното дружество. Мостикът е един от емблемите на Слънчев бряг, оцелели във времето. Той единствен дава възможност за много морски забавления и услуги, както и екскурзии по вода, които няма как другояче да се осъществяват ОТ и ДО Слънчев бряг без неговото наличие. Съоръжението бе възстановено от новото ръководство на комплекса в лицето на Борда на директорите на "Слънчев бряг" АД и лентата утре се очаква да бъде прерязана от изпълнителния директор Мария Михалева и Министъра на икономиката, енергетиката и туризма - Трайчо Трайков.

Твърденията на предприемача Сава Чоролеев, че мостикът е възстановен незаконно, са напълно неверни и манипулативни, направени с цел търсене на сензация и евтина медийна популярност. Извършената специална проверка от РДНСК, категорично доказа, че всички дейности по укрепването и обновяването на Централен мостик са извършени изцяло според изискванията на българското законодателство, за което прилагаме официално писмо от РДНСК, адресирано до МРРБ, ДНСК, Прокуратурата и Община Несебър. Изявленията, които Чоролеев направи, в качеството си на концесионер на част от плажната ивица, са абсолютно неоснователни, спекулативни и некомпетентни.

Ръководството на Слънчев бряг АД, счита, че от страна на концесионера на северния плаж, в лицето на фирмата на Чоролеев "Сънинвест" ООД, е грубо нарушена специалната схема по концесионния договор, сключен с МРРБ. Разположените множество търговски обекти по цялото протежение на концесионната площ не отговарят на даденото разрешение от държавата за стопанисване на плажната ивица. Обектите спират не само достъпа, но и изгледа към морето. Изискванията, според схемата на концесията, са нарушени и това е видно дори с просто око. "Слънчев бряг" АД настоява за компетентна проверка от комисия на МРРБ, която да констатира, дали клаузите и схемата по договора за концесиониране на плажната ивица на Слънчев бряг се спазват и ако се установят сериозни нарушения, договорните отношения да бъдат преразгледани с тези концесионери.

Лицето Сава Чоролеев се очертава като основен ръководител и говорител на провокираните в последните дни бунтове в Слънчев бряг, срещу въвеждането на новите мерки за сигурност, законност и ред от страна на държавата. Персоналните му изяви по медиите будят недоумение, поради непознаване на законите, както и поради съмнителната представителност на Чоролеев, който не е ясно кого точно представлява, освен самия себе си. Според публичния регистър на Дакси, той не фигурира в ръководството на СНЦ "Съюз на собствениците", но говори от името на тази организация. В същото време много членове на СНЦ "Съюз на собствениците" са се подписали под Декларацията, подкрепяща всички действия на държавното дружество! В този случай се пита, чии интереси точно защитават Чоролеев и сие!?

Заплахите, че Сава Чоролеев ще спира електричеството в собствените си хотели, подминаваме с усмивка, защото от 5 приватизирани хотела, той разруши 3, а останалите 2 са превърнати в общежития за обслужващия персонал в комплекса. На мястото на разрушените хотели и техните зелени площи има поставени сергии и платен паркинг. Десетките временни обекти, разположени върху терени на Чоролеев, нарушават по няколко точки Наредба 10 на Община Несебър, регламентираща реда и критериите за поставяне на временни обекти. Като засегната страна "Слънчев бряг" АД е подготвило жалба до РДНСК и до Община Несебър за произнасяне. Някои от нарушенията са фрапиращи, като разполагане на незаконни чейдж бюра, неспазване на нужни отстояния със съседни държавни имоти, навлизане в чужда територия. Оправданията на Чоролеев, че не знае кому принадлежат незаконните обекти на негови площи, са абсурдни. Защо той не сезира отговорните институции за обектите в своите площи, които имат прокарани ток и вода, а в същото време "зорко" следи за действията на дружеството и сезира РДНСК и медии? Ще настояваме Прокуратурата и МВР да установят, на кого плащат наем въпросните незаконни обекти, за които Чоролеев "не знае".

"Слънчев бряг" АД категорично заявява, че няма да се подаде на шантаж от частни бизнес интереси, които се противопоставят на опитите за пръв път държавата да въведе ясни и точни правила за ред и законност на дейностите, търговията, транспорта и достъпа до курортния комплекс. Слънчев бряг е не само един голям икономически субект, но и едно от лицата на България пред света, което се потвърждава от отношението на посланиците на европейските държави в България. Ръководството на държавното дружество ще работи уверено за изчистване на курортния комплекс от сенчестата икономика, криминалните действия и възвръщането на славата му като един красив и удобен за почивка европейски туристически комплекс.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Бюджет 2024
Политическо противоборство в САЩ
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: