Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Слънчев бряг отново е пълен с туристи
Автор: Екип Burgas24.bg 08:47 / 08.07.2015Коментари (5)1223
Инфарктните прогнози за новия туристически сезон не се оправдаха. Това показват резултатите на най-голямото хотелско дружество в Слънчев бряг.

От началото на месец юли всички места в хотелите на "Слънчев бряг хотел холдингс" АД са заети. През активните летни месеци юли и август цялата хотелска база на дружеството вече е резервирана близо 100 процента.

"Има спад на руските туристи, но той донякъде се компенсира от ръст на туристите в нашите хотели от Централна Европа и Румъния"- коментира генералният мениджър на "Слънчев бряг хотел холдингс" Янко Янов. Дружеството е с утвърдени позиции на туристическите пазари в Германия и Израел. Работи с най-големите световни туроператорски фирми.

"Това е най-трудният туристически сезон в Слънчев бряг от 10 години насам като прогнозиране и планиране на сезона"-обобщава Янов.

Заради нестабилният курс на руската рубла, почивките за море в България тази година започнаха да се продават в Русия едва от месеците април-май насам, докато в предходни години записванията за България на руския пазар започваха още през януари. Спадът на зимните продажби като цяло се отрази най-вече на записванията за началото и края на сезона - юни и септември. Неминуемо ще има спад на туристите и на приходите за целия туристически сезон, но за щастие най-лошите прогнози не се осъществиха, отбелязва генералният мениджър на "Слънчев бряг хотел холдингс".

Дружеството обединява шест големи хотелски комплекса, които предлагат услугата "ол инклузив" в нейната най-модерна форма - "курорт в курорта". Характерно за тях е, че съчетават на едно място всички условия за релакс, плаж, спорт и развлечения с голям избор от заведения за хранене, барове, ресторанти, анимация за деца и възрастни, тематични кулинарни и фолклорни вечери, театрални и музикални програми и др. атракции. Всеки хотелски комплекс има собствени паркове и цветни градини, водни комплекси с басейни, уникален дизайн и архитектура.

"Ежегодно инвестираме в развитието на модерен туризъм, защото такива са предпочитанията на туристите. Най-търсени на туристическия пазар тази година например са хотелите с четири звезди, докато към хотелите с по-ниска категория вече има понижен интерес"- отбелязват мениджърите на "Слънчев бряг хотел холдингс".

"Нашите хотелски комплекси са предпочитани за семеен туризъм. Над 60% от почиващите туристите в момента са семейства с деца. Между 7 и 10 дни е средният престой на туристите ни и той се запазва и тази година. Считам,че семейният туризъм е определящ за Слънчев бряг, докато Испания се превръща във все по-предпочитана европейска дестинация за младежки туризъм през последните години"-преценява Янов.

Ние не делим туристите по нации или на български и чуждестранни туристи. Условията, цените, отстъпките за всички туристи са еднакви. Съвременното поколение е поколението на информираните туристи, които правят свой информиран избор онлайн на предпочитано място, цени и условия на почивка. Факт е, че напоследък все повече български туристи се възползват от ранните записвания и максимални отстъпки, което бе характерно предимно за чуждестранните туристи, отчита ръководството на хотелския холдинг.

"Туризмът е динамичен отрасъл, който непрекъснато се развива. Със смяната на поколенията се променят предпочитанията и избора на туристите. Стремежът ни е винаги да отговаряме на изискванията и очакванията на туристите и да ги изненадваме с нещо в повече. Показателен е фактът, че голяма част от туристите в нашите хотели идват две-три и повече години поред и отново се връщат"-посочва генералният мениджър на "Слънчев бряг хотел холдингс".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.07.2015 г.
0
 
 
Сънито си е класа над миризливите турски курорти, ама ходете където си искате...ваша работа
Aнонимен
на 09.07.2015 г.
0
 
 
Слънчев бряг пак е на върха!
Aнонимен
на 08.07.2015 г.
0
 
 
Тоз или е луд или говори за друг комплекс може би в Турция.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: