Собствениците на хотели в Слънчев бряг ще съдят EVN

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:45 / 23.07.2008
783
Колективен иск за установяване на вината на EVN за спирането на ел захранването на 5 юли т.г.ще внесе Съюзът на собствениците, беше решено днес на заседание на УС. Едва след като съдът се произнесе по това дело, всеки хотелиер или ресторантьор ще внесе самостоятелен иск за обезщетение за загубите, които е претърпял. Те ще бъдат установени чрез протоколи за бракувана храна, за изгорели електро уреди, с документи за пропуснати ползи от закуската и обяда на туристите, както и с отлив на конкретен брой туристи, отказали резервация в този период.
Според хотелиерите загубите реално могат да се отчитат и през следващата година, защото в момента се сключват договорите за следващия сезон и е възможно туроператорските фирми да се откажат да водят туристи в Слънчев бряг, ако са били свидетели на спирането на тока. Ръководството на австрийското електроразпределително дружество EVN отказа насрочената за днес среща със Съюза на собствениците, тъй като се е запознал с тяхното писмо едва на 21 юли. Хотелиерите показаха документ, че писмото им е било изпратено още на 16 юли. Въпреки това те приеха предложението на EVN срещата да се проведе на 5 август, но на нея фирмата ще бъде уведомена за вече депозирания в БОС иск. Според адвоката на Съюза на собствениците Александър Кръстанов от писмото, което EVN изпрати днес, става ясно, че аварията е следствие от планов ремонт, за който съюзът не е бил уведомен. Още повече, че има споразумение тези ремонти да приключат още на 1 май. В този случай ангажимент на EVN е да доказва пред съда, че няма вина за това.
Междувременно УС на Съюза на собствениците реши да изготви открито писмо до министър-председателя Сергей Станишев по повод днешното интервю във в. „Труд" с председателя на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова, в което тя твърди, че всяка седмица фалират по три-четири хотела. „Няма фалирал хотел в Слънчев бряг", заяви председателят на УС Елена Иванова. Според члена на УС Веселин Налбантов днес е имало и разговори с банки, които са потвърдили, че няма необслужван кредит от хотелиер. „Не може представител на държавата да се отнася по този начин с бизнеса", каза Налбантов. Според Съюза на собствениците до този момент има 16% ръст на туристите в комплекса.

Виж коментарите (0)

Още по темата (12):
05.08.2008 EVN не иска да плаща за щети в Слънчев бряг
05.08.2008 Областният се срещна с представители на туристическата камара
05.08.2008 Собствениците на хотели в Слънчев бряг на тайна среща с EVN
24.07.2008 EVN отговори: Сами сте си виновни за спирането на тока
23.07.2008 EVN иска отлагане на дебата с хотелиерите за спиранията на тока
23.07.2008 Хотелиерите обсъждат спиранията на тока в Слънчев бряг
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).