Спасиха от ампутация ръката на млад мъж, пострадал при битов инцидент

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:27 / 16.09.2016
2760
Неприятен битов инцидент едва не оставя без ръка 33-годишния Кадир Хюсеин от руенското село Планиница. По невнимание, младият мъж се спъва по стълбите на фамилната си къща, пада и се удря в стъклена витрина. Прозорецът се чупи и срязва цялата му ръка над мишницата, като прекъсва мускули, нерви и главната артерия.

"Ако главната артерия не бъде възстановена, се нарушава кръвотокът от лакътя надолу и ръката се налага да бъде ампутирана", обяснява съдовият хирург д-р Тодор Драганов. Той приема по спешност през нощта пациента в Отделението по съдова хирургия и ангиология на Университетска болница "Дева Мария". По спешност е извикан и ортопед.

Лекарите най-напред спират обилното кървене, което спасява живота на младия мъж. Сложната операция по възстановяването на почти откъснатата ръка продължава няколко часа.

"Изрязах тази част от артерията, която беше буквално смачкана, съединих я край в край и се възстанови кръвотокът. След което ортопедите пришиха срязаните нерви, мускули и сухожилия", допълва д-р Драганов.

Очакванията са след подходяща рехабилитация Кадир отново да може да движи ръката си.

Преди месец специалистите пришиха прерязаната до кост ръка на млад мъж от Айтос.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).