Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Строителството на магистралата под въпрос заради запорирани сметки
Автор: Екип Burgas24.bg 10:20 / 11.10.2010Коментари (1)1780
© Burgas24.bg
Бъдещето на строежа на лот 4 на магистрала "Тракия" продължава да е под въпрос, след като стана ясно, че "Мостстрой" АД и неговите дъщерни дружества са обявили несъстоятелност.

За изпълнител на 49-километровата отсечка от Ямбол до Карнобат беше избрано сдружението от 9 фирми "Тракия IV", в което като водещ партньор влиза "Холдинг Пътища" АД, както и "Мостстрой". Вчера министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелив увери, че за момента няма притеснения, свързани със строежа на участъка.

Oт "Тракия IV" беше разпространена информация, с която се уведомява обществеността и възложителят - Агенция "Пътна инфраструктура", че сдружението е мобилизирало необходимите ресурси, изпълнява строителството на обекта, съгласно договорените срокове, като проекта ще бъде изпълнен в срок и с необходимото качество.

Създадената ситуация по подадената молба от "Мостстрой" АД за неплатежоспособност по никакъв начин няма да препятства изпълнението на проекта, тъй като компанията не участва пряко в строително-монтажните работи на Лот 4, подчертават от "Тракия IV".

Същевременно стана ясно, че всички сметки на "Холдинг Пътища" АД и още 4 фирми, в които собственик е бизнесменът Васил Божков, са запорирани от няколко частни съдебни изпълнители.

В последните дни банки и други структури, които имат да взимат пари от тези компании, по спешност са се обръщали към частните съдебни изпълнители. Към поне 4 съдебни изпълнители са се обърнали кредитори на бизнесмена и в други негови фирми. Само при двама от съдебните изпълнители изискуемите суми са за над 70 млн. лв.

Причина за запора върху сметките на "Холдинг Пътища" са задълженията на компанията към "Интерлийз" ЕАД в размер на около 4 млн. евро. За тази сума има образувано дело за обезпечение. Тя не включва дължимите и неизплатени вноски по взетите машини за пътно строителство, за които от "Мостстрой" АД съобщават в искането си за обявяване в несъстоятелност. Лизингополучател на това оборудване всъщност е холдингът, а не "Мостстрой". Акционери и в двете компании според Търговския регистър са АБВ инженеринг и Евробилдинг 2000 както и персонално акционер е Васил Божков.

Източник: vsekiden.com




Още по темата: общо новини по темата: 488
17.02.2024 »
19.09.2023 »
05.07.2023 »
28.06.2023 »
28.04.2023 »
22.11.2022 »
предишна страница [ 1/82 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Еееех, какво става с тези социалистически гиганти като "Мостстрой" и др.под.? Какво става например със "Заводски строежи"-Пловдив? - нито заводи, нито строежи! Един директор-комунист "хързулна" друг комунист-директор преди две години след тригодишна драматична съдебна одисея, и уж "новият" щеше да вдигне на крака предприятието за една година (след което уж щеше да се оттегли), а всъщност той задълбочи пропадането - спря строителството, уволни близо половината от персонала, намали заплатите на останалите хора или ги преназначи на половин работно време, спря класовете и допълнителните отпуски (и няма никакво намерение да ги плаща)! Прословутият обект "Бизнесцентър Север", започнат през 2003 със срок за завършване 2006 г., все още не е завършен - четири години просрочие! Чудя се какво още чака Общината, която има 600 кв.м от този обект за разполагане на администрацията на район Северен, както и останалите предплатили имотите си собственици, които трябваше вече да живеят в апартаментите си и да упражняват стопанска дейност? Още ли вярват на "клетвите" на новото директорче и продължават да търпят щети и да пропускат ползи?!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: