Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съмнително евтин алкохол се лее в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 10:33 / 27.08.2012Коментари (1)1474
© Burgas24.bg
Алкохол без бандерол и пушене в закрити обществени места са само част от нарушенията, които засякоха контролните органи при проверка по нощните заведения в Слънчев бряг.

През нощта алкохолът се лее буквално на всяка крачка в курорта. В дискотеките нарушенията се набиват на очи още от входа - всички пушат необезпокоявано до табелата, която забранява това.

За това, че в Слънчев бряг се продава алкохол менте се носят легенди, които се подкрепят от цени като 3 лева за водка с безалкохолна напитка.

Видимо развеселените туристи не мислят за това какъв алкохол пият, а колко.

Възможно ли е коктейлите да се продават на най-ниските цени, какво печелят търговците и може ли зад тези цени да се крие фалшив алкохол? Агенция "Митници", КЗП и данъчните се присъединяват към проверката. Още във второто заведение отговорите на тези въпроси идват сами.

Екипите откриват бутилки алкохол без бандерол, пълнени през фуния.

"При влизането в заведението открихме 52 бутилки без бандерол и в тях имаше алкохолна течност. С колегите направихме проби и градусите бяха с два градуса по-малко от тези, които са посочени на бутилката", обясни Мариана Русева, Агенция "Митници".

За подобни нарушения глобите могат да стигнат до 5 000 лева, но управителят на заведението приема проверката спокойно и не вижда нищо нередно.

Никой от посетителите на заведението няма притеснения относно качеството на питиетата. Възможността за 20 лева да изпиеш поне 5 коктейла действа мотивиращо, а съдържанието остава на заден план.

"23 са регистрираните през юли натравяния с алкохол, а от началото на август до момента са 14. Тревожен е фактът, че сред потърсилите лекарска помощ има и непълнолетни", обясни Д-р Люба Павлова, токсиколог. По думите й натравянето с фалшив алкохол е много опасно, защото метанолът в него се разгражда в организма до мравчена киселина. Това води до тежка ацидозата на организма.

"Метанолът поразява и мозъка, може да се развие паркинсонизъм", поясни д-р Павлова. По думите й при натравяне с чист метанол може да се стигне и до смърт.

"Проблемът не е в алкохолните турове, а проблемът идва след тях", смята Георги Николчев, член на управителния съвет на съюза на собствениците на Слънчев бряг АД. Той призна, че 2-3 лева за водка със сок не е нормална цена.

Източник: bTV









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Наню Нинов
премахни филтъра

0
 
 
Кой проверява алкохола по морето откъде пристига в пластмасови бутилки, никой - защото това са силните на деня депутати, налажили нашите курорти с алкохолния туризъм. Къде по- света има такова чуда - никъде, но изгодата е огромна. Беззаконие се шири по морето от смехуриите с касовите апарати, безаксизния алкохол, фалшивите блок маси и обслужването на клиентите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: