Съветът по туризъм: Средствата за реклама на Българското Черноморие са крайно недостатъчни

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:05 / 25.01.2016
781
Туристическият бранш винаги е давал препоръки за това, че средствата за реклама на Българското Черноморие са крайно недостатъчни. Това коментира Диана Колчева, член на Съвета по туризъм в град Черноморец.

"Всички рекламираме обектите си. Ефективната реклама е тази, която има приблизителен размер около 10% от оборота, който сме реализирали, за да има ефект, за да е разпознаваем обектът т.е. България да стане достатъчно разпознаваема за всички видове туризъм. Това трябва да стане с агресивна рекламна политика. През всички тези години мога да кажа, че рекламната политика на българско правителство е плаха, за да не кажа незабележима. Сравнявайки я с наши преки конкуренти, като Македония, Сърбия, Гърция и Турция, ние просто не присъстваме на рекламния пазар. Понякога и такова усещане се наблюдава при нас, хотелиерите. Може би, още трябва да се поработи в тази посока и наистина от средствата, които генерира българската държава от туризъм било то вътрешен или международен, трябва да се заделят 10%", каза още Колчева.

По думите й, другото, което не се използва от българското правителство, е стабилността в политиката. "България е политически стабилна страна. При нас няма големи сътресения, а туризмът е онази индустрия, която се е влияе много от такъв вид събития т.е. като външна граница на ЕС ние гарантираме тази стабилност. Може би, трябва да се акцентира върху това, че туристът може да се чувства спокоен на Българското Черноморие. Няма заплахи от атентати и България трябва да се възползва от това с по-агресивна реклама. Като ценова политика България достига средиземноморските дестинации като Испания, Франция, Италия, Гърция", коментира още Колчева. Според нея, предстоящият летен сезон ще бъде добър.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Бургаско рехабилитират път, който не е ремонтиран от 45 години
Чужди медии хвалят морските ни курорти
Министърът на туризма посети Царево
Кола удари 4-годишно дете в Китен
Много пострадали в катастрофа в Сунгурларско
Кола пламна пред хижа "Тополица"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).