Създават нов регионален туристически продукт под името "5 дни - 4 сезона - 3 общини"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:23 / 07.04.2014
575
Днес в зала "Мелсас" се проведе пресконференция във връзка със стартиране на основните дейностите по проект "Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт" по договор № BG161PO001/3.2-02/2011/019 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, приоритетна ос "Устойчиво развитие на туризма", операция 3.2: "Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите", в който община Несебър е бенефициент с партньори община Бяла, община Долни чифлик и Съюз на собствениците - Слънчев бряг. На събитието присъстваха ръководителят на проекта - зам.-кметът по "Туризъм и търговия" при община Несебър - Лазар Япаджиев, началник отдел "Управление на проекти по еврофондове" - Галина Бабева и представители на община Бяла и Долни чифлик.

Общата цел на проекта е повишаване ефективността на регионалния маркетинг в общините Бяла, Несебър и Долни чифлик чрез прилагане на иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт, чрез създаване на споделен туристически имидж на трите общини. Проектът предлага интегриран маркетингов подход за развитие на един нов регионален туристически продукт под името "5 дни - 4 сезона - 3 общини", като нова възможност за повишаване на регионалната конкурентноспособност в туризма, целяща намаляване на сезонността и териториалната концентрация. В рамките на този продукт, ще бъдат разработени 25 туристически пакета общо за 4-те сезона. Изработването на модулната система представлява иновативен подход при предлагането на регионалния туристически продукт. Тази иновация осигурява ефективно структуриране на туристическото предлагане в 3-те общини, чрез разработване на тематични продукти и услуги предлагани в рамките на 5-дневни пакети през 4-те сезона.

В рамките на проекта ще бъдат подготвени и разпространени рекламни, информационни и визуализационни материали за туристическия регион и разработения иновативен продукт - 25 туристически пакета, рекламен пътеводител на Региона, бранд на продукта, интерактивен органайзер, публикации в туристически печатни издания и сайтове, рекламен видео клип и видео филм, които ще бъдат излъчени от национални и чуждестранни медии.

Очаква се проекта да доведе до популяризиране на природното и културно наследство на Региона чрез използване на ефективни съвременни средства и рекламни техники, както и до насърчаване на партньорството между местните власти и туристическия бранш за подобряване на качеството на туристическия продукт.

Общата стойност на проекта е 433 394.40лв., като продължителността му ще бъде 24 месеца.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).