Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тежките машини, използвани при поставянето на оградата по границата, разрушили пътя в с. Граничар
Автор: Екип Burgas24.bg 12:09 / 27.06.2016Коментари (0)1267
©
Жителите на с. Граничар недоволстват заради разрушени пътища от тежките машини, използвани при поставянето на оградното съоръжение по границата с Турция. Това каза пред Агенция "Фокус" Пейчо Желязков, бивш кметски наместник на с. Граничар, община Средец.

"През септември миналата година започна работата по изграждането на мрежата през село Граничар по посока с. Евронозово и с. Белеврен. Това продължи до преди около месец-два и през това време тук се стовари много тежка верижна техника - булдозери, валяци, багери, които преминаха през село Граничар. На ден минаваха по 10-15 бетоновоза и 15-20 самосвала с чакъл. Всичко това премина през селото, а нашата пътна мрежа не е пригодена за такива тежки товари и това се вижда", обясни Желязков. Той посочи, че машините са се стоварвали на площада и от там на самоход са тръгвали нагоре към границата. "Накрая хвърлиха само един чувал чакъл, разстлаха го и толкоз. Като дойдат есента и зимата всичко ще се разкаля", отбеляза бившият кметски наместник на селото.

"Съгласен съм че това съоръжение трябва да се изгради, но който започна да изгражда това съоръжение, трябваше да помисли, че ще нанесе поразии и по пътищата на селата и да се предвидят средства, за да се възстанови пътната мрежа. Ние сме толкова запустяващи села, че ако продължаваме по този начин да рушим още повече, селата ще загинат - без път знаете едно село какво е", коментира той.

По думите му Община Средец не може да осигури средства за ремонт на пътя, тъй като е сред най-бедните общини, а освен това кметът няма вина за случилото се. Според Желязков нямат вина и фирмите, които работят по оградата на границата, защото те изпълняват работата, за която им се плаща. "Това нещо трябваше да го предвиди областният управител, защото той отговаря за изграждането на оградното съоръжение", коментира Желязков. По думите му именно областният управител може да постави въпроса на по-високо ниво и да обърне внимание, че има нанесени щети и да поиска отпускане на средства за възстановяване на пътищата. "Това трябваше да стане досега и още не е късно да се действа", отбеляза бившият кметски наместник на селото. По думите му ремонтът може да възлезе на около 50-100 хил. лв., и дори повече. "Големите работи са извън селото - разбит е пътят, на места дори е непроходим, дупките са големи и ще стават още по-големи, ако не се предприемат мерки да се оправят.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: