Три знакови събития бележат празниците на Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:02 / 14.07.2008
422
Четири дни ще продължат празниците посветени на Света Марина, покровителка на Созопол. С богата и разнообразна културна програма община Созопол ще зарадва жители и гости на града. За празниците ще бъде открит най- новия параклис „Свети Никола". Другото събитие, което отличава тазгодишните празници на града е възстановяване на традиционния плувен маратон „Аполония" след 16 годишно прекъсване. След близо 20 годишно прекъсване община Созопол организира и традиционни странджански борби,към които са проявили интерес около 200 борци от цялата страна.

За празниците на Созопол са поканени президентът на републиката Георги Първанов, министър председателя Сергей Станишев, председателят на Народното събрание Георги Пирински, министрите Стефан Данаилов, Асен Гагаузов и Джевдет Чакъров, както и всички бургаски депутати.

Празниците на 17 юли- деня на Св. Марина ще започнат от 8.00 часа с литургия в параклиса „ Света Марина", която ще бъде последвана от водосвет и курбан за здраве за жителите на града. Осигурен е безплатен превоз до параклиса от фирма"Созополбус". В Археологическия музей от 18.00 часа ще бъде открита фотоизложба на бургаския фотограф Тодор Ставрев. За 19.00 часа е предвидено официалното откриване на параклиса „Свети Никола". Денят ще завърши с празничен концерт на ансамбъл „Булритъм".

На 18 юли стартира плувният маратон „Аполония" от 9.00 часа на плажа на Стария град. Безплатен детски цирк ще зарадва децата от 18.00 часа, а от 21.00 часа на Амфитеатъра концерт ще изнесат Силвия и Теди Кацарови.

На 19 юли от 10.00 часа в парка на Стария град започва детски празник с много изненади и награди. Младите изпълнители от новата формация на Стефан Диомов- „Сезони" ще изнесат концерт на Амфитеатъра от 21.00 часа.

Последният ден от празниците ще бъде изцяло посветен на народните борби, които ще се проведат от 10.30 часа на стадиона в Созопол.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).