Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трима, отвлекли мъж в Карнобат, опитаха да се измъкнат от ареста
Автор: Екип Burgas24.bg 12:30 / 10.08.2022Коментари (0)924
© Burgas24.bg
Бургаският апелативен съд потвърди наложената постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража“ на Исмет М., привлечен като обвиняем за отвличане и противозаконно лишаване от свобода.

Исмет М. заедно с Георги П., Петър Д. и Йордан Р., са обвинени за това, че на 15 април 2022г. в Карнобат в съучастие като извършители са отвлекли Росен К.  За извършеното престъпление по чл. 142 ал. 2, т. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК законът е предвидил наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години. На трима от тях Исмет М., Георги П. и Петър Д. е взета постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“, която е потвърдена от въззивната инстанция на 26 април 2022 година.

В началото на август Исмет е поискал изменение на мярката за неотклонение в по-лека, което искане първата инстанция е оставила без уважение. Обвиняемият, чрез своя защитник, обжалва отказа на окръжните магистрати пред Апелативен съд – Бургас.

Според защитата с оглед данните по делото към настоящия момент не може да се прави обоснован извод за наличие на всички предпоставки за продължаване на задържането. Представителят на Апелативна прокуратура – Бургас намира жалбата за неоснователна, а определението на ОС – Бургас за правилно и законосъобразно.

Според апелативните съдии, изводите на контролираната инстанция, че няма промяна в обстоятелствата, относно преценката за законността на задържането са правилни. След първоначалното определяне на мярката за неотклонение към доказателствената съвкупност са добавени разпити на свидетел, протокол за доброволно предаване, съдебномедицинска експертиза на пострадалия, ДНК експертиза, техническа експертиза, комплексна видеотехническа и лицево-идентификационна експертизи, както и постановление за привличане на Исмед М. в качеството на обвиняем за друго престъпление по чл.216, ал.1 от НК.

Тези данни подкрепят още повече повдигнатото обвинение. Според въззивната инстанция и към настоящия момент са налице доказателства за съпричастност в степен на авторство на обвиняемия с деянието, както и за опасност да извърши друго престъпление. Тези доказателства, както и обществената опасност, определена от начина на извършване и предвиденото наказание, не могат да бъдат противопоставени на положителните данни за семейна и адресна обвързаност на обвиняемия, посочват апелативните съдии.

Въззивният състав отбелязва в акта си, че задържането не е надвишило законово определения срок, по делото се извършват множество следствени действия и няма неоправдано бездействие на органите на досъдебното производство.

Определението на Апелативен съд – Бургас е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: