Туристическият бранш в Поморие е притеснен от състоянието на плажовете

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:54 / 29.04.2013
1068
Туристическият бранш в Поморие е притеснен от състоянието на плажовете преди началото на летния туристически сезон. На среща с водачa на листата на Коалиция за България за 2 МИРР - Бургас - инж. Димчо Михалевски, ресторантьори, хотелиери и туроператори изразиха тревога от неподготвените за началото на сезона плажове.

Към атрактивния курорт вече има интерес, а на плажовете липсват елементарни условия. Няма спасители и медицински лица. Представители на туристически фирми идват за оглед на базата, но реално не могат да направят реклама на курорта, заради състоянието на крайморската ивица. Концесионерите са сезирани, но не са предприели нищо по въпроса. Представителите на туристическия бизнес се обединиха около позицията, че концесионерите трябва да бъдат контролирани от общините власти. Собственици на търговски обекти по плажа алармираха за непосилните изисквания, наложени от контролните органи. Това пречи на работата им и възпрепятства разкриването на работни места.

Михалевски гарантира, че при спечелен мандат, Коалиция за България ще гарантира свобода за малкия и среден бизнес. "Контролните органи ще си бъдат на мястото, но няма да рекетират, а ще контролират", категоричен бе той. Водачът на червената лисата коментира в Поморие нуждата от пречиствателни станции по Черноморието, но не и на цените, заложени от ГЕРБ в проектите. Скъпите станции след това ще оскъпят и цената на водата в Бургаско, за това трябва балансиран подход с разумна цена.

В Поморие Михалевски се срещна с пенсионери, които споделиха с него тревогите си от факта, че младите хора са обречени на безработица и не виждат бъдеще в родината си. "Най - големият проблем на страната ни е демографския. Нужно е да създадем на младите момичета и момчета условия за обучение и работа, условия да създадат семейство и да живеят нормално", коментира Михалевски. Той пое ангажимент и към местните рибари - за съдействие за установяване на ясни правила на работа и премахване на административните формалности, затрудняващи ги да упражняват труда си.


Виж коментарите (0)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).