Ученици от Карнобат участваха в спортното състезание "Ваканция – здравей! Да играем безопасно!"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:55 / 21.05.2019
1873
Финалният етап от Националната програма "Работа на полицията в училищата" под мотото "Ваканция – здравей! Да играем безопасно!" стартира в Карнобат с провеждането на спортно състезание с участието на близо 50 деца от три карнобатски училища.

В общо шестте отбора се включиха ученици от 3 и 4 клас, които премериха сили и бързина в няколко отделни етапа. Отборите бяха отличени от кмета на Община Карнобат – Георги Димитров и Началникът на Районното управление – главен инспектор Владимир Христов, като призьор сред тях са отборите от СУ "Христо Ботев".

Националната програма "Работа на полицията в училищата" стартира през 1997 година, като целта й е повишаване доверието в полицейската структура и нивото на сигурност сред подрастващите. Партньор на вътрешното ведомство при реализиране на превантивната инициатива е Регионалното управление на образованието. Темите, разглеждани с подрастващите са свързани със структурата на полицията, пътната безопасност, опасните непознати, последици от престъпленията, наркотици – видове и въздействия и др.

За по-голямата възрастова група – разграничение на правните фигури на малолетния, непълнолетния и пълнолетния гражданин, какво е да бъдеш свидетел, права и задължения на гражданите и др. Заниманията се провеждат от полицейски служители в часовете на класа, съобразно възрастовия профил и по подходящ за подрастващите начин. В Националната програма са обхванати учениците от 8 до 18 години. 

За 30 май е предвидено Общоградско състезание под мотото "Ваканция – здравей! Да играем безопасно!", което ще се проведе от 12.45 ч. в Спортна зала "Бойчо Брънзов". Подобни състезания в момента текат и по отделните общини от Бургаски регион.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).