Удариха опасна престъпна група в Слънчев бряг

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
17:15 / 10.08.2016
1210
Полицията удари опасна престъпна група, която вилнее в Слънчев бряг от началото на лятото. Участниците в нея са четирима криминално проявени мъже на възраст между 28 и 32 години. В продължение на седмици те ежедневно тероризирали туристите на плажната ивица в Слънчев бряг.

Задържани са криминално проявените: 28-годишният В.К., 31-годишният М.М. и 32-годишният К.К. от Бяла черква, както и 29-годишният Т.Т. от Павликени. От началото на месец юли рецидивистите са отседнали на квартира в Свети Влас и ежедневно извършвали кражби на вещи и парични суми от летовници, оставяли багажа си без надзор на плажа в Слънчев бряг. Откраднатите вещи /мобилни телефони, таблети, ръчни часовници, слънчеви очила, лаптопи и др./ продавали впоследствие в Левски, Павликени и Варна.

За придвижването си мъжете използвали лек автомобил "Мерцедес 124", с великотърновска регистрация, собственост на 56-годишен мъж от Павликени. Извършено е претърсване в обитаваното от В.К., М.М., Т.Т. и К.К жилище, като са намерени и иззети множество от откраднатите вещи /дамски чанти, лични документи, мобилни телефони, лаптопи, таблети, парични средства, портфейли, маркови слънчеви очила и др./.
 
Съвместно с отдел "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас е извършено претърсване в домовете на 31-годишния Й.Б. от Левски, 51-годишния Т.Р. от Павликени и 35-годишния Н.К. от Варна, като са намерени и иззети множество вещи - предмет на кражби, осъществени в Слънчев бряг /48 мобилни телефони "Айфон", 10 мобилни телефони "Самсунг" и "HTJ", 6 други мобилни телефони, 11 таблети, 3 лаптопи, 5 маркови ръчни часовници, 18 маркови слънчеви очила, множество протектори и калъфи за мобилни телефони, калъфи за слънчеви очила, раници, портфейли, плажни принадлежности, лични документи на чужди граждани, раници, мъжки и дамски чанти/.

В качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за кражба на раница, съдържаща два мобилни телефона и слънчеви очила, е привлечен 31-годишният М.М. от Бяла черква, на когото е наложена на мярка за неотклонение "Задържане под стража за срок от 72 часа". Той е откаран в Бургаския затвор. Спрямо него и останалите трима - В.К., Т.Т. И К.К. е образувано и бързо полицейско производство за това, че от плажната ивица на Слънчев бряг, след предварителен сговор в немаловажен случай и в съучастие, като съизвършители, чрез използване на моторно превозно средство, отнели чужди движими вещи, оставени без постоянен надзор, от владението на различни лица, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Работата по документиране престъпната дейност на лицата продължава от служители на РУ Несебър.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Манастир от 11 век, некропол и много артефакти се разкриват при р...
Ученик пострада при опит да потуши пожар в Драчево
Катастрофа на пътя Варна – Бургас, пострада дете
Започна ремонтът на Дюлинския проход! Скоро тези дупки ще са в ис...
Хиляди руснаци и украинци са се заселили в Бургаско само за годин...
Мъж от Винарско държи незаконни оръжия в дома си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).