Удължиха срока за подаване на оферти за изпълнител на рибарското пристанище в Черноморец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:38 / 08.11.2013
1063
Срокът за закупуване на тръжна документация и подаване на оферти за изпълнител на бъдещето рибарско пристанище в созополския град Черноморец е удължен. Зам.-кметът в община Созопол Петя Чапевова каза, че удължаването на срока се прави с цел да се представи коректна документация от страна на кандидатстващите фирми.

"Като възложител община Созопол е задължена, особено когато става въпрос за разходването на европейски средства, да представя документацията за избор на изпълнител в Агенцията за обществени поръчки. Там се прави предварителен контрол, а след това още един при самото обявяване. По препоръка на Агенцията бяха отразени някои промени в документацията, уточняване на изискванията към потенциалните кандидати. И в тази връзка бе удължен срокът с времето, което течеше за уточняване на тези изисквания, за да не се допусне ощетяване на тези, които са се запознали с условията и тези които тепърва ще се запознават. Могат да бъдат закупувани документи до 22 ноември, а самите документи кандидатите могат да входират до 2 декември", каза Чапевова.

Проектът за изграждането на рибарско пристанище в град Черноморец е един от важните за община Созопол. Общата стойност на проекта е 9,5 милиона лева, като малко над 7 милиона лева са европейско финансиране , а останалите средства са от републиканския бюджет.

"По проект има морска част и пристанище, което е на сушата. В морската част има осигурена възможност за акостиране на различни морски съдове, изграждане на понтони. На сушата ще бъде изградена рибна борса, за първично приемане на рибата, което една от ценните придобивки по проекта", каза Чапевова.

Тя допълни, че капацитетът на рибарското пристанище ще е за над 90 лодкостоянки. Ще бъдат направени дейности , чрез които да бъдат опазени лодките в пристанището от капризите на времето и морето. При последната морска буря през миналата зима пострадаха много от лодките на рибарите припомни Чапевова. Рибарското пристанище в созополския град Черноморец е второто след бургаското, чието изграждане вече започна в квартал "Сарафово" по ОП "Рибарство".

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
20.01.2016 Приключи строителството на пристанището в Черноморец
13.05.2015 Пристанището в Черноморец готово до края на годината
15.01.2015 Започна строителството на пристанището в Черноморец
17.11.2014 Рибари обмислят блокади навръх Никулден
19.07.2013 Вижте новата визия на пристанището в Черноморец
Още новини от Регионални новини:
Сезонът е открит! Англичанин стана жертва на нагъл крадец в Слънч...
Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
Спипаха мъж от Винарско да шофира надрусан, в къщата му откриха д...
Хотелиер ще пробяга българското Черноморие за 6 дни
Борят се за живота на дете след ужасяващ инцидент в Чукарка
Бързо разкриха кражба в Бата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).