Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Утре е заключителният концерт на първата част на фестивала "Музите"
Автор: Екип Burgas24.bg 09:01 / 08.07.2015Коментари (0)1074
©
Утре, от 19:30 часа на летния театър Аполония в Созопол, ще бъде заключителният концерт на първата част на Международния младежки фестивал "Музите" в Созопол. На тържествена церемония ще бъдат връчени наградите в категория танцово изкуство и нестандартни форми, както и "Гранд при" за тези категории изкуства.

Над 800 младежи и деца, обединени в близо 24 колектива от Украйна, Латвия, Словакия, Беларус, Сърбия, Молдова, Русия, Турция, Индонезия, Македония и България се потопиха в света на "Музите" и омагьосаха с чар, цветове и талант многобройните туристи и гости на Созопол!

Форумът стартира с пищно дефиле на участниците. То се превърна в течение на годините в запазена марка на фестивала. Улиците на черноморския град се изпълниха със стотици деца и младежи от 15 държави, които дефилираха по централните улици на Созопол. Шествието завърши на летния амфитеатър "Аполония", където се състоя тържественото откриване на първата сесия.

Приветствие към участниците поднесоха Маргарита Попова - вицепрезидент на България, негово превъзходителство Бунян Саптомо - извънреден и пълномощен посланик на Индонезия в България и Христина Кръстева - управител на Сдружение "Музите".

Партньорите на фестивала - Читалище "Отец Паисий" - Созопол, Институтът за изследване на изкуствата към БАН, Държавна агенция за българите в чужбина, Български културен институт Лондон, Национален музикално-фолклорен съюз "Орфеево изворче", Руски културно информационен център София, Международен културен център "Градски площад" Москва.

На сцената на летния театър "Аполония" се представят състезателни концерти в категориите за танцово изкуство и нестандартни форми.

В първата сесия участват изпълнители от Русия, Украйна, Беларус, Латвия, Словакия и др. Те се състезават в категории класически, съвременни, фолклорни, улични танци и нестандартни форми. В журито на фестивала участват специалисти от Института за изследване на изкуството към БАН, които оценяха участниците. За танцово изкуство и нестандартни форми в журито участваха проф. д-р Анелия Янева, доц. д-р Андроника Мартонова и гл. ас. д-р Йосив Асурков.

Публиката в Созопол стана съпричастна на творческата надпревара и аплодира и подкрепя изпълнителите по време на състезателните концерти.

Сцената на летния театър "Аплония" - гр. Созопол се превърна в арена на танца и красотата. Хореографи от България и над 10 европейски държави показаха за зрителите и гостите на Созопол най- новите тенденции в областта на танцовото изкуство за деца и младежи.

"Музите" Созопол 2015 е място за срещи на различни култури и успешно вече Х години следва мисията си да подкрепя развитие на изкуството сред младежите и децата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: