В Бургаско са регистрирани случаи на птичи грип само при дивите птици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:34 / 24.01.2017
1053
Областната дирекция по безопасност на храните в Бургас апелира гражданите да не пипат умрели птици, а да сигнализират на телефоните на дирекцията или на телефон 112. (контакти на ОДБХ Бургас - Адрес: гр. Бургас, ул. Хан Аспарух №36, телефон: 056/813 280, e-mail: RVS_02@nvms.government.bg). 

При намиране на диви бедстващи птици да сигнализират на Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ), град Бургас. Умоляваме гражданите и да не приютяват диви птици.

Припомняме, че човек може да бъде преносител на вируса по механичен път. Засега няма данни за заразени хора при този щам на болестта, но потенциалният риск за хората остава.

До този момент на територията на област Бургас са констатирани случаи на инфлуенцата само при дивите птици. Първото огнище е в землището на село Проход, второто за случай с лебед на къмпинг "Градина", третото на резервата "Алепу", а четвъртото огнище е на Северния плаж в града и на рибното пристанище в Сарафово.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Много неприятен инцидент с велосипед в карнобатско село
С 22 млн. лв. строят новата пречиствателна станция на язовир "Ясн...
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).