В Кошарица отбелязаха Празника на домашната наденица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:40 / 14.01.2019
1553
За девета поредна година в Кошарица се проведе Празникът на домашната наденица.

В центъра на китното несебърско село се събраха жители от всички съставни селища на общината. Събитието откри кметът на селото Павел Павлов, който  поздрави οт свое и от името на кмета общината - Николай Димитров, участниците и гостите на празника.

И тази   година производители на домашно приготвени мезета  представиха своите продукти, а специално подбрано жури оцени качествата им.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества, тази година спечели  Апостол Славов, на второ място се  нареди Мария Трендафилова, а на трето Гергана Ковачева. Те получиха  грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство  от кмета на Кошарица Павел Павлов и подаръци, осигурени от местното читалище. За празничното настроение на присъстващите днес се погрижиха фолклорна група "Магия", танцовият ансамбъл към местното читалище "Светлина - 1928" и хорът за гръцки песни "Месамбрия“ към НЧ “Яна Лъскова-1905" – Несебър. В празника се включи  и постоянно живеещият в селото немски гражданин Харди, който изпълни  мелодии и песни с характерни тиролски напеви.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.  Такива  прояви  дават възможност на хората да общуват, да се веселят и  да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Огромен проблем тревожи бранша по морето преди старта на сезона
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).