Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Несебър наградиха победителите за есе, свързано с европредседателството ни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:05 / 16.04.2018Коментари (0)2261
©
Константин Казаков от VIII "а" клас от СУ "Любен Каравелов"- Несебър  е победителят в конкурса за  есе, организиран в  рамките на проект: "България – равноправен и надежден партньор в ЕС през погледа на младите", финансиран по грантова схема "Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018". Ученикът бе награден на тържествена церемония в заседателната зала в най-голямото училище на територията на общината. Лично кметът Николай Димитров връчи грамотата и паричната награда на победителя. На церемонията бяха отличени още Весела Ганева от  ХI "б“ клас (второ място) и Йордан Бояджиев от  IХ "б“ клас (трето място). В конкурса за есе по горепосочената тема, който Община Несебър организира в партньорство със СУ "Любен Каравелов" – Несебър, взеха участие общо  16 ученици от VIII  до XII клас.

В началото на събитието кметът на Несебър благодари на учениците, че са взели дейно участие в конкурса за есе на тема: "България – равноправен и надежден партньор в ЕС" и представи гостите на проявата - народните представители от Бургаска област Димитър Бойчев и Диана Саватева. Градоначалникът припомни, че СУ "Любен Каравелов" ще бъде ремонтирано, санирано и обзаведено по европроект за близо 2 млн. лв., като подобренията ще се извършат с финансиране, осигурено по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020 г. Той подчерта, че Общинска администрация полага усилия всички училища на територията на общината да бъдат на добро ниво.

Димитър Бойчев поздрави участниците в конкурса и пожела на всички присъстващи успешна реализация след завършване на средното им образование.

Събитието бе съпътствано с лекция по темата, която бе изнесена от народния представител от Бургаска област Диана Саватева. Мултимедийната презентация, която бе подготвила  г-жа Саватева за учениците, съдържаше изчерпателна и детайлна информация изясняваща основни понятия, свързани с ЕС и същността на председателството на Съвета на ЕС, както и приоритетите на Българското председателство Освен това гост-лекторът даваше и допълнителни данни за Българското председателство и насърчи учениците, които получиха запаметяващи устройства (USB флаш) с нейната презентация,  да ползват поместената информация, винаги когато имат нужда.

Тодорка Желязкова, директор на СУ "Любен Каравелов", с гордост сподели, че училищната общност, получавайки задача да се включи в проекта, се е отнесла особено сериозно и отговорно. В резултат на това във всички класове в гимназиален етап са проведени часове по темата "България – равноправен и надежден партньор в ЕС". Директорът съобщи, че учениците са се запознали с основните понятия, популяризирано е сред тях Българското председателство и приоритетите в работата му. "Наистина учениците научиха много полезна информация.“, обобщи Тодорка Желязкова.

На финала на събитието Диана Саватева обяви, че предоставя лекторския си хонорар за разпределение между останалите участниците, взели участие в конкурса за есе "България – равноправен и надежден партньор в ЕС".

Освен учениците, класирани на първите три места, в конкурса за есе по проекта, взеха участие следните възпитаници на СУ "Любен Каравелов“ – гр. Несебър:

1.     Недялко Николов – 8 "а“ клас

2.     Василена Куминкова – 12 "а“ клас

3.     Ванеса Костова – 11 "б“ клас

4.     Мирела Ганчева – 11 "б“ клас

5.     Айсу Бейти – 8 "б“ клас

6.     Дарина Ганчева – 8 "б“ клас

7.     Анна-Никол Антонова – 11 "б“ клас

8.     Камила Брагина – 8 "б“ клас

9.     Александра Досева – 12 "а“ клас

10. Тодор Пирев – 8 "а“ клас

11.  Александра Ангелова – 8 "а“ клас

12.  Георги Друмев – 8 "а“ клас

13.  Дейвид Дяков – 10 "а“ клас








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: