В Несебър обявяват два конкурса за деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:02 / 08.04.2015
857
Два конкурса за деца и ученици от общинските училища и детски градини се обявяват в Несебър:

Първият е презентация на тема "Личности с национална значимост от Несебър", организиран от отдел "Образование, извънучилищни и други дейности" и музей "Старинен Несебър". Той е насочен към ученици от училищата в община Несебър в две възрастови групи - прогимназиален и гимназиален етап. Целта е да се популяризира примерът на изявени граждани на морската община - в миналото и днес, допринесли за издигане авторитета и значимостта на Несебър в национален и международен мащаб, като източник на самочувствие и привързаност на подрастващите към родния край. Крайният срок за предаване на презентациите е 5 май, а резултатите ще бъдат обявени на 24 май.

Вторият конкурс е за детска рисунка и е на тема "Аз играя навън сред чиста природа". Той се организира от отдел "Образование, извънучилищни и други дейности", отдел "Екология" и Дружеството на несебърските художници. В него могат да вземат участие възпитаници на детските градини на територията на община Несебър, като важно условие в конкурса е рисунките да са направени по време на занятията в образователните заведения. Крайният срок за предаване на творбите е 15 май, а резултатите ще бъдат обявени на 1 юни.

Конкурсите са част от програмата "Аз живея в Несебър" - дългосрочен проект на местната власт, ориентиран към децата и учениците, който цели приобщаването на подрастващите граждани на община Несебър към националните и регионални културно-исторически традиции и съвременни ценности. Проектът стартира през 2010 г. като отворена програма за ежегодни дейности с децата и учениците от община Несебър. През 2015 г. дейностите по програмата се осъществяват от отдел "Образование, извънучилищни и други дейности" и отдел "Екология" на община Несебър, и музей "Старинен Несебър".

Повече информация за условията на конкурсите са предоставени на директорите и учителите от училищата и детските градини и са публикувани в сайта "Образование Несебър" на: http://www.obrazovanie-nesebar.com/konkursi.html.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско
Пожар избухна в автосервиз в Ямбол, три екипа се борят с пламъцит...
458 души празнуват в Ямбол днес
Бедни ли са бургазлии? Ето какво отговарят от НСИ!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).