В Поморие отпразнуваха юбилейния международен ден на Черно море

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:33 / 31.10.2016
1350
Малчуганите, които носят традициите на своите предци за съжителство с Черно море, и техните по-големи съграждани днес отбелязаха Международния ден на Черно море с популярни стихчета, песнички, забавна викторина и много знания за морето и неговите обитатели.

Всички ние изразихме своята радост от това, че водите на Черно море са толкова чисти, че вече месеци наред морето ври от разнообразни видове риба. Децата и ние сме щастливи, че нашите съграждани - поморийските рибари, излизат с препълнени от улов лодки от морето. Риба в изобилие. Делфините играят пред и около лодките. Всички са доволни - човек и природа.

Въпреки огромния туристически поток това лято, изследванията на РЗИ в края на сезона, показват отлични качества на крайбрежните води. Поредния успешен риболовен сезон доказва, че местните черноморски общности знаят как и могат да живеят в синхрон с природата. Нашите деца разбират това подсъзнателно, но и съвместно го изговорихме. Щастливи сме, че става дума за резултат, който не е на базата на доклади, конференции, семинари или други подобни форми на харчене на пари, а чисто и просто на разширяване и изграждане на нови пречиствателни станции по нашето Черноморие и старанието на местните хора. Радостта сподели и Илия Джингов - зам.-кмет на община Поморие.

Днес в сградата на ОДЗ "Детелина", Национална асоциация "Българско Черноморие" и ОДЗ "Детелина" - Поморие заедно отпразнуваха юбилейния международен ден на Черно море. Събитието се организира с подкрепата на Сдружение "Черноморски институт" - Бургас, "Бургаска морска асоциация" и дарители.

Децата са щастливи със своя голям приятел Черно море!


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?
Борят се за живота на мотоциклетист, катастрофирал в Руенско


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).