В Поморие проведоха първата в страната "Борса на младежки идеи"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:58 / 27.11.2012
1349
На 26 ноември 2012 г. в град Поморие се проведе първата в страната "Борса на младежки идеи". Целта на инициативата бе да насърчи активността на младите хора сами да търсят спомоществователи на своите идеи.

По време на борсата присъстваха близо 300 младежи от града, представители на бизнеса, Община Поморие и неправителствени организация. В рамките на 60 минути бяха представени 12 атрактивни презентации на младежи от Поморие и Бургас, които търсиха подкрепа за реализацията на своите социални и образователни идеи. Сред основните идеи бяха създаването на младежки уличен театър "Въртележка", езиков кабинет по испански и японски език, реализиране на "Стоп - моушън" анимация с кукли, организиране на празненства за социалните домове в село Бата и село Горица, разделно събиране на отпадъци и фитнес площадка на открито, младежки клуб за срещи и други.

Свои приветствия към участници отправиха управителя на младежката фондация "Астика" и зам.-кметът на Община Поморие, г-жа Дияна Апостолова, след което бе даден старт на самата борса с гонг.

Равносметката - търси се превозвач за младежи-доброволци от Поморие до селата Бата и Горица и новогодишна украса за социалните домове; търси се фирма за изработка на фитнес уреди; оборудване за младежки уличен театър - кокили и театрални костюми, оборудване за младежко "стоп-моушън" студио (професионален фотоапарат и други), помещение и кафе автомат, компютър, интернет, джаги за младежки клуб.

В замяна за оказаната подкрепата младежите предлагат: доброволен труд за почистване на домове, офиси и обществени терени, разпространение на информационни материали, изработване на украса и домашни сладкиши за тържества, графично оформление на печатни материали и други.

По време на борсата се сключи и първата официална сделка - страна 1 ще предостави найлонови чували, транспорт за извозване на събраните отпадъци и информационни материали; а в замяна страна 2 ще предостави помещение за съхранени на събраните отпадъци, провеждане на разяснителна кампания и терен за монтиране на фитнес уреди. Останалите участници бяха обнадеждени, че също са намерили подкрепа на идеите си, които предстои да бъдат договорени.

В края на събитието всички вдъхновители на младежки идеи бяха наградени с почетна грамота за участие, а най-успешните получиха и награди.

Борсата на младежки идеи се реализира по проект "МИКЦ- Астика - Бургас", с подкрепата на Национална програма за младежта (2011-2015), НЦЕМПИ, фондация "Астика", Община Бургас и Община Поморие.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спешна помощ на плажа с джет, вместо с линейки?
Шофьорка от Русия направи голяма беля в Поморие
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).