В Созопол отпразнуваха 5 г. в ЕС

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:30 / 04.12.2012
993
"Обединен в многообразието"- това е девизът на Европейския съюз изписан на всички езици на страните членки. Водени от това мото, самодейците от читалище "Напредък 1904" и учениците от СОУ "Христо Ботев" в с.Зидарово показаха красотата на българския фолклор, като част от многообразната култура на Европа.

Празникът бе открит от областния управител на област Бургас Константин Гребенаров, който поздрави участници и гости на събитието.

" Членството на България в Европейския съюз ни дава не само сигурност и просперитет, но и възможност красотата на нашата родина и талантът на нашите деца да са част от едно културно многообразие. Ние имаме шанс да участваме в това многообразие и да сме част от европейските ценности", заяви в приветственото си слово областния управител и пожела на участниците още много изяви и успехи.

Химнът на България, на Европейския съюз и на община Созопол изправи на крака събралото се множество в залата на читалището. Пъстри носии, народна музика и кръшни хора направи концерта под наслов "Не се гаси туй що не гасне" незабравимо преживяване за присъстващите. Той бе последван от презентацията, показваща знанията за Европейския съюз и европейските институции на най-малките жители на община Созопол.

Събитието се проведе в рамките на седмицата "Европа- България", посветена на 5-те години членство на страната ни в ЕС и се реализира с подкрепата на Министерски съвет, Областна администрация, Община Созопол и Съюз на народните читалища.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В Созопол вече има "Синя зона"
Човек е бил блъснат от влака Варна - Добрич
Проф. Рачев: Язовир "Ясна поляна" е под наблюдение
Ужас в Слънчев бряг! Двама полетяха от седмия етаж на хотел!
Посред бял ден спипаха много пиян да шофира в Несебър
Багери влязоха в къмпинг "Якото място", събарят незаконни построй...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).