В Средец откриват Трансграничен център за деца

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:25 / 01.09.2014
461
На 4 септември от 10.30 ч. в Средец ще бъде открит Трансграничен център за деца. Той е изграден и обзаведен по проект "Трансграничен културен център за деца", BULGARIA-TURKEY IPA CROSS-BORDER PROGRAMME (CCI Number: 2007CB16IPO008 -2011-2-101 по Програма за трансгранично сътрудничество България - Турция втора покана.

Целта на Центъра е да служи като целогодишна база за културно сътрудничество през граница - провеждане на съвместни интерактивни извънкласни занимания в областта на устойчивото използване и промоция на общото културно-историческо наследство в европейски контекст (съвместни обучителни дейности по танци, пеене, рисуване, занаяти и т.н.); провеждане на съвместни културни мероприятия, насърчаващи социалното сближаване и мобилността сред младежите (арт изложби, концерти, летни училища, семинари); инициативи, промоциращи културно-историческото наследство.

Официалното откриване, в което ще вземат участие 20 младежи и деца от двата целеви региона, ще бъде съпътствано от учредяването на съвместна "Детска Арт Мрежа". Тя ще бъде общата структура, работеща в новоизграденият Културен център за деца. Мрежата ще организира минимум 8 институции и организации в областта на образованието, културата и културния обмен от целевия трансграничен регион да работят координирано и ефективно в интерес на децата. Те включват: общини, читалища, училища, НПО и др. Мисията на Мрежата ще бъде да насърчава и опазва общото културно-историческо наследство посредством осигуряване на широк обхват от координирани извънкласни културни инициативи за деца от двата региона: танци, рисуване, бродерия, занаяти и др. Дейността включва подбор и наемане на необходимия персонал.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
В едно село в Бургаско живее само един човек, има друго без нито ...
Отлична работа на карнобатската полиция
Мъж от Сунгурларско разбра, че полицията дебне за пияни шофьори и...
Колко нови жилища построиха в Бургаско от началото на годината?
Кола се заби в дърво в Айтос, шофьорката попадна в болница
Строи ли се в Бургаско?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).