Вече е факт! Бойко Борисов откри разширения участък от пътя за Слънчев бряг!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:37 / 15.06.2018
9708
Автомобили вече могат да преминават по разширения път Слънчев бряг – Бургас. Току-що бе официално пуснат в експлоатация участъкът между Поморие и Ахелой, както и обходният път на Ахелой, предаде репортер на Burgas24.bg.

На церемонията по отриването пръсваха премиерът Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, областният управител Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, кметове  на съседни общини и депутати.

"Почти пет месеца предсрочно, без компромис в качеството, открихме може би най-дългоочакваната  отсечка не само за Южното Черноморие, а по цялото ни Черноморие. Отсечка за добрия туризъм и за безопасност на пътищата", каза Нанков.

При откриването премиерът Борисов отбеляза, че това е била една от отсечките с най-много смъртни случаи.

Новоизграденото второ платно на първокласния път ще облекчи трафика през активния туристически сезон. Новото 4-лентово трасе е с обща дължина над 9 км. От тях 4,4 км са обходния път на Ахелой, който бе изграден предсрочно. 4,7 км е реконструирания участък между Ахелой и Поморие.

Проектите бяха изпълнени със средства от републиканския бюджет.

"Предупредете шофьорите да не карат бързо, да не сложим навсякъде легнали полицаи", духовито се обърна към журналистите премиерът Борисов.

На мястото пристигнаха и родители на деца с увреждания и участници в националния протест "Системата ги убива". Присъствието им определено привлече вниманието на Бойко Борисов и кмета Димитър Николов, които се спряха, да изслушат техните искния и да разговарят с тях.

Какво казаха регионалният министър Николай Нанков и премиерът Бойко Борисов - вижте в нашето видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).