Вижте как се е стигнало до инцидента с тримата рибари край нос Емине

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:09 / 26.09.2018
5047
Днес, ако времето позволи, ще продължи издирвателната операция след инцидента с лодката на трима рибари край нос Емине. Ураганен вятър преобърна тяхната лодка в нощта срещу 25 септември. От тримата беше спасен само един – Димитър Пешев.

Екипът на bTV се срещна с екипажа на първия спасителен катер, стигнал от "Свети Влас" до бедстващата лодка. Това е капитан Емил Петров и Тодор Желязков. "Получихме сигнал от спасителен координационен център Варна за бедстваща лодка в района на Емине, при което веднага се отзовахме", разказа капитан Емил Петров.

"За 50 минути пристигнахме и намерихме вече обърнатата лодка, Димитър Пешев лежеше отгоре и го взехме на борда. До обърнатата лодка заплетено в мрежите беше и тялото на Петър Траянов, който, видимо беше вече мъртъв. Пешев каза, че повече от 10-15 минути е мъртъв, викал му е, но той не е отговарял. До последно е държал и третия рибар, викал му е, но вятърът го е отнесъл", каза още той.

 

Според екипажа на спасителния катер, за съжаление, няма шансове за третия рибар. "Оцелелият разказа, че той с последни сили сам се е пуснал, отказал се е да се бори. Времето беше ужасно – огромни вълни и много силен вятър. Беше трудно даже за нас", посочи Тодор Желязков.

Спасителите отбелязаха, че до обръщането на лодката се е стигнало, след като мрежите са се оплели във винта на двигателя. "Докато се борят да прережат мрежите и да се откачат от тях, няколко вълни са влезли в лодката и са били достатъчни да я напълнят и да я преобърнат", каза Емил Петров. 

Търсене ще продължи само с водолази.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4):
27.09.2018 Трагедия! Откриха телата на рибарите, изчезнали край Емине! Морето ги завлякло в Лозенец!
27.09.2018 Дъщерята на един от изчезналите край Емине рибари: Не ни остана надежда
26.09.2018 Отложиха издирването на двамата рибари, потънали край Емине
25.09.2018 Трагедия! Двама рибари загинаха тази нощ, един оцеля по чудо
Още новини от Регионални новини:
Бизнесмени бият алармата! Може хотели и ресторанти да затворят в ...
Полицаи от Приморско хванаха мъж да шофира дрогиран за пореден пъ...
Кола изхвърча от пътя, жена е в болница
Коклюшът в Бургаско: Има ли заразени?
Руснак сгази лука в Равда
Полицията в Карнобат по следите на крадец на крави


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).