Вкусни мезета на Празника на домашната наденица в Кошарица

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:55 / 14.01.2020
4932
Кошарица отбеляза десетия Празник на домашната наденица. Както всяка година центърът на селото се изпълни с хора, дошли да се повеселят, да вкусят от домашно приготвените месни деликатеси и да приветстват победителите в тазгодишния конкурс за най-вкусно приготвена наденица.

Събитието откри кметът на селото Валентин Станчев, който поздрави участниците и гостите на празника.

И тази година специално подбрано тричленно жури, след внимателна дегустация, оцени качествата на домашно приготвените мезета, които шестима майстори, участници в конкурса, представиха.

Ежегодният кулинарен конкурс за домашна наденица с най-добри вкусови качества тази година спечели Ерол Ахмед, на второ място се нареди Константин Трендафилов, а на трето Ваня Павлова.

Те получиха грамоти за доказано майсторство в кулинарното изкуство от кмета на Кошарица Валентин Станчев и подаръци, осигурени от местното читалище и кметството.

За празничното настроение на присъстващите се погрижиха фолклорните групи "Магия“ към местното читалище "Светлина – 1928“, "Незабравка“ към СУ "Любен Каравелов“ - Несебър и "Здравец“ към Пенсионерски клуб "Св. Георги“- Поморие.

Всички, уважили празника в Кошарица, имаха възможността да се насладят на прясно изпечена наденица и чаша червено вино.

Такива прояви дават възможност на хората да общуват, да се веселят и да обменят кулинарни рецепти в духа на народните традиции.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
30% от хотелите в Слънчев бряг отварят днес
Готов е мостът от Царево за къмпинг "Нестинарка"
Откриха скелет на гигант в Дебелт
Ще позволят ли строежа на 28 вили близо до Ропотамо?
Ето каква присъда получи шофьорът на зърновоза-убиец, взел живота...
Започва делото срещу убиеца от Прилеп


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).